در تشریح فعالیت های این شرکت، خبرنگار چیلان مصاحبه ای با مهندس سید امیرحسین تقوی، مدیرعامل شرکت نانو فناوران خاور داشت که در ادامه خواهید خواند:
نانو فیلترهای صنعتی در صنعت فولاد چگونه طراحی و تولید شد؟
شرکت دانش بنیان نانو فناوران خاور از سال ۱۳۸۰در زمینه تولید فیلتر های صنعتی فعالیت خود را آغاز نمود. این شرکت باتوجه به یک دهه فعالیت در حوزه فیلترهای کارخانجات صنعتی از جمله صنعت فولاد و آشنایی با مشکلات صنعت در امر فیلتراسیون و محیط زیست، موفق شد با بکار گرفتن نیروهای متخصص از دانشگاه های معتبر و تشکیل واحد تحقیق و توسعه و با بهره از تکنولوژی نانو الیاف به تولید نانو فیلترهای صنعتی بپردازد. همچنین موفق به ساخت دستگاه پیشرفته نانو الیاف شدیم و با استفاده از دستگاه الکتروریسی صنعتی تولید نانو فیلتر های صنعتی را آغاز نمود و با اخذ گواهی نامه معتبر نانو مقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو این محصول به صنعت معرفی گردید.
نانو فناوران خاور علاوه بر نانو فیلتر های صنعتی، چه محصولات دیگری را به صنایع ارائه نموده است؟
تکنولوزی نانو الیاف خواص ویژه ای را برای صنعت فیلتراسیون به ارمغان خواهد آورد و ضمن افزایش راندمان فیلتر، با کاهش تخلخل ها در سطح فیلتر، فیلتراسیون را سطحی، جذب ذرات را افزایش و به واسطه فیلتراسیون سطحی افزایش طول عمر فیلتر و مقرون به صرفه بودن را در پی دارد. در غبارگیرهای صنعتی که عمل فیلتراسیون را انجام می دهند ضخامت لایه فیلتر به جهت جذب ذرات نقش بسزایی دارد که با تکنولوژی نانو الیاف با کاهش ضخامت فیلتر و افزایش جذب ذرات در ضخامت کمتر، کاهش افت فشار را خواهیم داشت که این امر کمک به کاهش مصرف توان مکنده ها و کاهش مصرف انرژی می کند.
با توان علمی کارشناسان این شرکت فیلترهای آبگریز نیز تولید و به صنایع کشور عرضه گردیده است.
محصول دیگر شرکت دانش بنیان نانو فناوران خاور، نانو ماسک های تنفسی است که این محصول با استفاده از تکنولوژی نانو الیاف تولید می گردد و با افزایش راندمان ۲۵ برابری در ذرات زیر ۱ میکرون و کاهش لایه ها، سهولت در تنفس را در پی خواهد داشت. این محصول دارای سوپاپ و دیافراگم سیلیکونی جهت عملکرد صحیح در عمل دم و باز دم می باشد.
این ماسک ها که قابلیت جذب ذرات تا ۲۵ برابر ماسک های معمولی در ذرات زیر ۱ میکرون را دارد علاوه بر مقرون به صرفه بودن و سهولت در تنفش، دارای ویژگی هایی از قبیل جلوگیری از عوامل بیماری زا، افزایش چشمگری راندمان، جذب ذرات بالاتر از ۵۰۰ نانو متر و دارار بودن دیافراگم سیلیکونی می باشد. این ماسک تاییدیه نانو مقیاس محصول از ستاد ویژه فناوری نانو، آزمون SEM، آزمون جذب ذرات و راندمان، تاییدیه حفاظت فنی و بهداشت کار، دارای پروانه بهره برداری تولید و گواهی نامه ثبت نام تجاری NFK می باشد.
محصولات شرکت هم اکنون در واحدهای فولادی مورد مصرف قرار می گیرد؟
فیلتر های تولیدی این شرکت در شرکت های بزرگ در صنعت فولاد هم اکنون در حال بهره برداری است و این شرکت در وندور لیست شرکت های بزرگ تولیدکننده فولاد قرار گرفته و جزو تامین کنندگان این صنعت بزرگ شده ایم.
برنامه نانو فناوران خاور برای تولید محصولات جدید چیست؟
با توجه به تامین مواد اولیه داخلی و تکنولوژی کاملا بومی و تولید ۱۰۰ درصد ایرانی مشکل تحریم ها هیچگونه مسئله ای را برای این شرکت ایجاد نکرده است و حتی به واسطه این محصول ایرانی و عرضه به صنعت کشور، خودکفایی این بخش را شاهد هستیم.
کارشناسان و محققان این شرکت در تلاش هستند فیلتر های مقاوم به حرارت بالا را تولید و به بازار مصرف عرضه نمایند که به موفقیت های چشمگیری در تولید فیلتر های مقاوم به حرارت دست یافته اند.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- سناتورهای امریکایی خطاب به بایدن: صادرات فولاد ایران را تحریم کنید / کشورهایی که خواهان تعامل اقتصادی با ایران هستند تحریم شوند
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران