
به گزارش چیلان ، سیدرضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد به مشکلات شرکت های ذوب القایی در زمینه تهیه آهن اسفنجی اشاره کرد و به خبرنگار چیلان گفت: در جلسه “رسته آهن اسفنجی” که به تازگی در انجمن فولاد برگزار شد اکثریت شرکتهای ذوب القایی به چند دلیل به خاطر فقدان آهن اسفنجی و مشکلات پیش رو برای تهیه آن، گله مند بودند؛ اول اینکه شرکت های تولیدکننده این ماده اولیه می گویند از قبل آهن اسفنجی را فروخته اند و موجودی ندارند. دوم اینکه قیمتی که در بازار از طریق واسطهها اعلام می شود ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر از قیمت مصوبه است سوم اینکه کیفیت جنسی که ارائه می شود متاسفانه کیفیت لازم ندارد و نرمه دارد.
وی افزود: مشکلات حتی به شرکت های ذوب القایی ختم نمی شود حتی تریدرهایی که به آنها آهن اسفنجی فروخته شده بود به دلیل انجام نشدن قراردادها گله مند بودند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد افزایش قیمت آهن قراضه را یکی دیگر از مشکلات شرکت های القایی عنوان کرد و در این باره اظهار داشت: در حال حاضر به خاطر کمبود آهن قراضه که در نتیجه کاهش ساخت و ساز است و همچنین کاهش تولیدات صنعتی، ضایعات صنعتی نیز کاهش یافته و در نتیجه قیمت این ضایعات افزایش می یابد لذا در جلسه هایی که با شرکت های تولیدکننده آهن اسفنجی داشتیم به توافق های خیلی خوبی در این زمینه رسیدیم.
شهرستانی بابیان اینکه برای حل مشکل آهن اسفنجی دو راه حل درازمدت و کوتاهمدت پیشنهاد شد افزود: راه حل دراز مدت برای حل این مشکل، برگزاری نشستی در اسفند ماه است که قرار است در آن جلسه، از خود القاییها ظرفیت سنجی صورت گیرد. به این صورت که هر شرکتی میزان نیاز آهن اسفنجی خود را اعلام می کند تا بر اساس آن، برنامه ریزی شده و با دریافت سهمیه ماهیانه معضل مواد اولیه اش برطرف شود.
وی در مورد راه حل کوتاهمدت گفت: پیشنهاد کوتاه مدت این بود که که از اول ماه آینده ۱۰۰ هزار تن سهمیهبندی از طریق انجمن تولیدکنندگان فولاد به شرکت ها صورت بگیرد و از دی و بهمن به طور مستقیم و بی واسطه به شرکت ها ارائه شود. البته این رقم با اعتراض ما مواجه شد چون سهمیه ۱۰۰ هزار تن بسیارکم است. به این دلیل که کارخانههای القایی بین ۳۰ تا ۹۰ درصد مصرف آهن اسفنجی دارند و برای ۵ میلیون تن، حدود سه میلیون تن آهن اسفنجی نیاز است که خود این، ۲۵۰ هزار تن در ماه می شود. لذا امیدوار هستیم که میزان سهمیه به ۲۰۰ هزار تن افزایش یابد.
شهرستانی ادامه داد:همچنین قرار است دوشنبه هفته آینده جلسه ای با ذوبی ها چه از خود شرکت های القایی و چه قوسی داشته باشیم و آنها نیز در این جلسه ظرفیت خود را اعلام کنند تا بتوانیم برای این شرایطی که به وجود آمده راهکار مناسبی ارائه دهیم.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، عضویت در انجمن را شرط لازم برای بهره مندی از این سهمیه عنوان کرد و افزود: از آنجا که انجمن فقط اطلاعات شرکت های عضو را در اختیار دارد لذا تنها می تواند برای اعضای خودش تصمیم گیری کند بنابراین شرکت هایی که هنوزعضو نشده اند اگر مایل هستند از این سهمیه بهرهمند شوند الزامی است که حتما در انجمن عضو شوند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین قرار بر این شد که شرکتهای تولیدکننده آهناسفنجی و کل رستهها و زنجیره فولاد از طریق انجمن، کمبودهای مواد اولیه و مشکلاتی که در زمینه تولید یا توسعه دارند فهرست کنند تا منشا آن بررسی شده و این تشکل صنفی بتواند برای حل مشکلات، با خود شرکت ها و وزارت صنایع به نتایج مطلوب برسد.
- ثبت رکورد روزانه ۲۷ هزار و ۲۰۵ تن آهن اسفنجی در فولاد مبارکه
- برای نخستین بار در کشور انجام شد؛ انجام آزمونهای کفایت تخصصی شیمیایی گندله و آهن اسفنجی توسط فولاد هرمزگان
- مدیریت تقاضا فقط یک هفته دوام آورد!/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- چگونه گاز و دلار بازار فولاد را صعودی کرد؟
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت/ آهن اسفنجی ۷۰ درصد شمش!
- موفقیت فولاد خراسان در بازار فروش محصولات فولادی




مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران

جهاندار شکری
مدیرعامل ذوب آهن بیستون و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس رضا حیدری
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره هلدینگ فولاد متیل