به گزارش چیلان ، سیدرضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد به مشکلات شرکت های ذوب القایی در زمینه تهیه آهن اسفنجی اشاره کرد و به خبرنگار چیلان گفت: در جلسه “رسته آهن اسفنجی” که به تازگی در انجمن فولاد برگزار شد اکثریت شرکتهای ذوب القایی به چند دلیل به خاطر فقدان آهن اسفنجی و مشکلات پیش رو برای تهیه آن، گله مند بودند؛ اول اینکه شرکت های تولیدکننده این ماده اولیه می گویند از قبل آهن اسفنجی را فروخته اند و موجودی ندارند. دوم اینکه قیمتی که در بازار از طریق واسطهها اعلام می شود ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر از قیمت مصوبه است سوم اینکه کیفیت جنسی که ارائه می شود متاسفانه کیفیت لازم ندارد و نرمه دارد.
وی افزود: مشکلات حتی به شرکت های ذوب القایی ختم نمی شود حتی تریدرهایی که به آنها آهن اسفنجی فروخته شده بود به دلیل انجام نشدن قراردادها گله مند بودند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد افزایش قیمت آهن قراضه را یکی دیگر از مشکلات شرکت های القایی عنوان کرد و در این باره اظهار داشت: در حال حاضر به خاطر کمبود آهن قراضه که در نتیجه کاهش ساخت و ساز است و همچنین کاهش تولیدات صنعتی، ضایعات صنعتی نیز کاهش یافته و در نتیجه قیمت این ضایعات افزایش می یابد لذا در جلسه هایی که با شرکت های تولیدکننده آهن اسفنجی داشتیم به توافق های خیلی خوبی در این زمینه رسیدیم.
شهرستانی بابیان اینکه برای حل مشکل آهن اسفنجی دو راه حل درازمدت و کوتاهمدت پیشنهاد شد افزود: راه حل دراز مدت برای حل این مشکل، برگزاری نشستی در اسفند ماه است که قرار است در آن جلسه، از خود القاییها ظرفیت سنجی صورت گیرد. به این صورت که هر شرکتی میزان نیاز آهن اسفنجی خود را اعلام می کند تا بر اساس آن، برنامه ریزی شده و با دریافت سهمیه ماهیانه معضل مواد اولیه اش برطرف شود.
وی در مورد راه حل کوتاهمدت گفت: پیشنهاد کوتاه مدت این بود که که از اول ماه آینده ۱۰۰ هزار تن سهمیهبندی از طریق انجمن تولیدکنندگان فولاد به شرکت ها صورت بگیرد و از دی و بهمن به طور مستقیم و بی واسطه به شرکت ها ارائه شود. البته این رقم با اعتراض ما مواجه شد چون سهمیه ۱۰۰ هزار تن بسیارکم است. به این دلیل که کارخانههای القایی بین ۳۰ تا ۹۰ درصد مصرف آهن اسفنجی دارند و برای ۵ میلیون تن، حدود سه میلیون تن آهن اسفنجی نیاز است که خود این، ۲۵۰ هزار تن در ماه می شود. لذا امیدوار هستیم که میزان سهمیه به ۲۰۰ هزار تن افزایش یابد.
شهرستانی ادامه داد:همچنین قرار است دوشنبه هفته آینده جلسه ای با ذوبی ها چه از خود شرکت های القایی و چه قوسی داشته باشیم و آنها نیز در این جلسه ظرفیت خود را اعلام کنند تا بتوانیم برای این شرایطی که به وجود آمده راهکار مناسبی ارائه دهیم.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، عضویت در انجمن را شرط لازم برای بهره مندی از این سهمیه عنوان کرد و افزود: از آنجا که انجمن فقط اطلاعات شرکت های عضو را در اختیار دارد لذا تنها می تواند برای اعضای خودش تصمیم گیری کند بنابراین شرکت هایی که هنوزعضو نشده اند اگر مایل هستند از این سهمیه بهرهمند شوند الزامی است که حتما در انجمن عضو شوند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین قرار بر این شد که شرکتهای تولیدکننده آهناسفنجی و کل رستهها و زنجیره فولاد از طریق انجمن، کمبودهای مواد اولیه و مشکلاتی که در زمینه تولید یا توسعه دارند فهرست کنند تا منشا آن بررسی شده و این تشکل صنفی بتواند برای حل مشکلات، با خود شرکت ها و وزارت صنایع به نتایج مطلوب برسد.
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش