به گزارش چیلان ، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران تأکید کرد: هر تصمیمی که برای بازار فولاد در دولت یا مجلس گرفته میشود باید با حضور تمامی بخشها از تولیدکنندگان گرفته تا توزیعکنندگان و مصرفکنندگان گرفته شود. در شیوهنامهای که اخیراً توسط ستاد معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ شده و همینطور طرح مجلس در مورد بازار فولاد، این مورد رعایت نشده است. توزیعکنندگان آهن و فولاد به هیچوجه در جریان این تصمیمات قرار ندارند و مبنای آنها برای ما شفاف نیست.
گرهی بر گرههای دیگر
رستگار در مورد تعدد بخشنامهها و دستورالعملهای مربوط با بازار فولاد گفت: بخشنامههایی که در مراکز مختلف و بدون حضور بخشهای اصلی بازار فولاد تدوین میشود نه تنها به نتیجه مطلوب نمیرسد بلکه صرفاً گرهی بر گرههای موجود میافزاید. اگر صنعت فولاد ایران توسعه پیدا کرده و بزرگ شده به خاطر همدلی و همراهی همه بخشها بوده و تصمیمات یکجانبه به بازار و صنعت فولاد آسیب میزند.
شفافیت در معاملات فولاد در بورس کالا جود ندارد
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: در حال حاضر معاملات فولاد در بورس کالا شفاف نیست، مکانیزم کشف قیمت مشخص نیست و در مورد خریداران محصولات ابهام وجود دارد. بورس کالا نمیتواند نظام توزیع فولاد را دور بزند و ما شرایط فعلی معاملات بورس کالا را قبول نداریم. سازوکار بورس کالا باید اصلاح شود و باید مبنای قیمتها و معاملات شفاف باشد.
وضعیت به نفع رانتخواران است
رستگار تصریح کرد: وقتی در بازار فولاد، قانون حکمفرما نباشد و کسانی که فعالیت قانونی دارند، کنار زده شوند و نادیده گرفته شوند و شفافیت و عدالت نیز وجود نداشته باشد، تنها منافع رانتخواران تأمین میشود. متأسفانه شرایط فعلی فقط به نفع رانتخواران و به نفع کسانی است که دوست ندارند شفافیت وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: نظام توزیع آهن و فولاد را نمیتوان کنار گذاشت و بورس کالا حق ندارد مثل یک بنگاه اقتصادی رفتار کند. افراد و گروههایی که فعالیت قانونی دارند باید در تصمیمگیریها حضور داشته باشند اما متأسفانه شرایطی را شاهدیم که تصمیمات در راستای منافع عده قلیلی است که از رانت برخوردارند.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در پایان گفت: بهطور خلاصه شیوهنامه دستوری جدید تنظیم بازار فولاد، نظام توزیع آهن و فولاد کشور و واحدهای صنفی این حوزه که فعالیت قانونی و شفاف را دارند، نادیده گرفته است و با این تصمیمات غیرکارشناسی و یکجانبه امیدی به موفقیت آن وجود ندارد.
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
- نشست تخصصی بررسی موانع پیش روی عرضه آهن اسفنجی در بورس
- خاندوزی: جمع بندی ستاد اقتصادی دولت عدم خروج سیمان و فولا از بورس کالا و استفاده از ظرفیت بورس کالا برای اصلاحات مدنظر راه و شهرسازی است
- بورس کالا یکی از نهادهای رسمی بازار مالی است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران