به گزارش چیلان ، محسن ظهوریان گفت: روند صعودی قیمت آهن اسفنجی در نوع خود بسیار عجیب است. قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده به حدود ۹۸۰۰ تومان در اواخر آبان رسید در حالی که پیش از این، قیمت آهن اسفنجی در بورس ۸۲۰۰ تومان بود.
قیمت تمامشده شمش القایی بالاتر از قیمت فروش
مدیرعامل مجتمع ذوب فولاد بارثاوا تأکید کرد: هزینههای تولید شمش از طریق کورههای القایی با قیمت های فعلی قراضه و آهن اسفنجی، بالای پانزده هزار تومان در هر کیلو و بالاتر از قیمت عرضه شمش در بورس کالا است.
وی ادامه داد: ما در حدود ۱۲۰ کوره القایی در کشور داریم و اگر میانگین تولید را در نظر بگیریم، تولید کارخانجات ذوب القایی به بیش از ۵ میلیون تن در سال می رسد. شرکتهای خصولتی که از معدن تا تولید مقاطع را در اختیار دارند، قیمت تمامشده شمش آنها بین ۹ تا ۱۱ هزار تومان به ازای هر کیلو است و رقابت فعلی بین کارخانجات ذوب القایی و این شرکتهای خصولتی عادلانه نیست؛ چرا که واحدهای ذوب القایی در زیان هستند و این زیان دهی قابل تداوم نیست.
سرنوشت نامعلوم واحدهای ذوب القایی
ظهوریان گفت: با ادامه چنین روندی، واحدهای ذوب القایی وضعیت خوبی پیش رو نخواهند داشت. اگر هزینههای تمامشده واحدهایی القایی را در نظر بگیرید، قطعا با هزینههای سرسامآوری چون هزینههای گاز و برق و پرداخت دستمزد و مشکلاتی نظیر قطعی گاز و برق و … جایی برای ادامه کار این واحدها نمیماند.
وی تصریح کرد: از نظر بنده واحدهای ذوب القایی را از عرضه در بورس کالا باید معاف کنند. عرضه در بورس، دردی از واحدهای القایی دوا نمیکند. یکی دیگر از مسائلی که میتواند به ما کمک کند بحث صادرات است و لذا بهتر است صادرات این واحدها را آزاد کنند.
ظهوریان گفت: شرکت ما در زمان قطعی برق، ۲۵ روز کامل تعطیل بود در حال حاضر نیز تقریبا با ۶۵ درصد ظرفیت مشغول فعالیت هستیم. در زمستان نیز مشکلات قطعی گاز را خواهیم داشت و این مسائل دست در دست هم میدهد و مشکلات ما را وخیمتر میکند.
وی در پایان تصریح کرد: از دولت درخواست داریم سختگیریها در خصوص واحدهای ذوب القایی را کمتر کند و واحدهای القایی را از حضور در بورس معاف کند تا از این طریق، باری هر چند اندک از روی دوش این واحدهای تولیدی برداشته شود.
- چرا واحدهای ذوب القایی زیانده شدهاند؟
- چرا واحدهای ذوب القایی زیانده شده اند؟
- در جلسه انجمن فولاد با وزیر نیرو چه گذشت؟/ بازنگری در محدودیتهای برقی فولادیها/برنامه کارشناسی برای تأمین برق فولادسازان تدوین خواهد شد/ یک امتیاز ویژه برای واحدهای ذوب القایی
- عرضه شمش ارزانتر از قراضه در بورس کالا/ استقبال از محدودیتهای برق با قیمتهای پایه غیرکارشناسی/ القاییها برای دومین هفته متوالی شمش عرضه نمیکنند
- صدور مجوز برای تأسیس واحدهای ذوب القایی ممنوع شد/ نحوه صدور جواز تأسیس واحدهای صنایع معدنی اعلام شد+ سند
- مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت :حل مشکل واحدهای ذوب القایی با عرضه کل آهن اسفنجی در بورس کالا
- اعتراض انجمن فولاد به عدم اجرای سهمیهبندی آهن اسفنجی/ عرضه اختصاصی آهن اسفنجی در بورس کالا عملیاتی شود + تصویر نامه
- ابلاغ سهمیه آهن اسفنجی واحدهای ذوب القایی برای دوره سه ماهه دوم جاری/ تخصیص سهمیه آهن اسفنجی، منوط به عرضه محصولات در بورس کالا است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران