
مبحث کمبود مواد اولیه در صنعت فولاد، به ویژه سنگ آهن در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. معادن فعلی کشور تا حدود ۱۵ سال آینده پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان فولاد خواهند بود و لذا این موضوع نشان میدهد در حوزه اکتشاف، اقدامات اثربخشی انجام نگرفته و در کل دو بخش صنعت و معدن در زنجیره فولاد به صورت متوازن حرکت نکردند.
صنایع فولادی به دلیل اینکه برای تامین مواد اولیه روی معادن حساب باز کرده بودند که اقدام بجایی هم بود، وارد عرصه معدن نشده بودند اما مدتی است که به اجبار برای تامین مواد اولیه در بخش معدن سرمایهگذاری کردند که عملکرد خوبی هم داشته اند. اما صنایع به حمایت دولت در بخش اکتشاف نیازمند هستند و باید حاکمیت بستر لازم را در اختیار آنها قرار بدهد.
پس در گام نخست باید در این بخش نهضت اکتشافی راه بیندازیم تا انحلال صنایع پایین دستی به دلیل عدم در اختیار داشتن مواد اولیه رخ ندهد. عمق اکتشاف در جهان ۷۹ متر اما در ایران زیر ۱۰ متر است. از سوی دیگر ۶۳ درصد هزینههای شرکتهای معدنی پیشتاز در دنیا، در حوزه اکتشاف است و لذا این الزام به وجود میآید که شرکتهای معدنی در این بخش سرمایهگذاری کنند. همچنین در حال حاضر شرکتهای داخلی که بتوان در حوزه اکتشاف به آنها اتکا کرد وجود ندارند و لازم است که از تجربه و دانش شرکتهای خارجی استفاده کنیم تا شاهد تحول در این بخش باشیم.
- توسعه زنجیره فولاد بدون توجه به تامین زیرساختهای انرژی
- ورود به حوزههای عملیاتی، فصل جدید فعالیت «ومعادن»
- حفظ اشتغال و حمایت از مصرفکنندگان با مدیریت بازار داخل و تثبیت قیمت فولاد
- مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو مطرح کرد: استراتژی جدید ایمیدرو؛ تولید کیفی با تمرکز بر ایجاد ارزش افزوده بیشتر
- توسعه پایدار زنجیره فولاد نیازمند توسعه زیرساخت است
- نگاه استراتژیک به تأمین مواد اولیه در صنعت فولاد




مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران

جهاندار شکری
مدیرعامل ذوب آهن بیستون و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس رضا حیدری
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره هلدینگ فولاد متیل