به گزارش چیلان ،این کالاها عموماً مواد اولیه صنایع هستند؛ بازار کامودیتی ها شاید تلاطم و سوددهی بازارهای مالی دیگر را نداشته باشد، اما رکن مثبت آن این است که تحت تاثیر بازار تورمی شرایط خوبی از خود نشان میدهد. به بیان دیگر در شرایط تورمی موفق به حفظ ارزش خود میشود.
چین، به عنوان بزرگترین مصرفکننده کامودیتیها در جهان پس از پیدایش ویروس کووید ۱۹، سیاستهای مختلفی را در تجارت و صنعت پیش گرفت که سیاست کویید صفر از جمله این سیاستها بود.
اما حالا این کشور، با کنار گذاشتن سیاست کویید صفر، تقاضای خود برای کامودیتیها را افزایش داده است و در نتیجه بازار کامودیتیها بازاری با چشم انداز مثبت و رو به ثبات است.
افزایش تقاضای کامودیتی منجر به افزایش قیمت این کالا میشود و طبیعتاً شرکتهای معدنی و کامودیتی محور در کشوری همچون ایران، که تقریبا ۷۰ درصد اقتصاد آن وابسته به صنعت کامودیتیهاست منتفع خواهند شد.
از میان این شرکتها، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات که با نماد «ومعادن» در بازار سرمایه پذیرفته شده است، به عنوان بزرگترین هلدینگ سرمایهگذاری حوزه معادن در کشور سهم بزرگی در سبد سرمایهگذاران این حوزه دارد.
نماد ومعادن در تولیدات زنجیره فولاد چشمگیر است. این شرکت با هدف تکمیل زنجیره از بخشهای بالا دست مانند اکتشاف شروع به سرمایه گذاری کرده و این سرمایه گذاری را تا پایین دست ادامه داده است.
تولید ۵۷ درصد از نولیدات کنسانتره، ۳۷ درصد از گندله، ۲۳ از آهن اسفنجی و ۱۳ از فولاد کشور تا کنون در کارنامه «ومعادن» به ثبت رسیده است.
مشتریان این شرکت غالبا شرکتهای داخلی هستند و با توجه به اینکه سهامداران عمده ومعادن، خود مصرف کننده مواد اولیه هستند، ریسک خرید سهم این شرکت و وابستگی فروش آن به بازارهای جهانی کاهش پیدا میکند.
از طرف دیگر ورود محصولات زنجیره تولید فولاد به بورس کالا باعث وابستگی قیمتها به مکانیسم بازار و در نتیجه حذف قیمت گذاری دستوری میشود و این یعنی تصور آیندهای روشن برای سهمهای کامودیتی محور نظیر ومعادن.
از طرف دیگر، سهم ۷۰ هزار میلیارد تومانی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن در طرح «پیشرانان پیشرفت اقتصادی» و پیشرفت قابل توجه بعضی از این پروژهها نظیر نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی سمنان که در آستانه افتتاح قرار دارد، نویدبخش سودآوری سهام این شرکت در بازار سرمایه است.
پروژههای اکتشافی «ومعادن» در راستای توسعه معادن کشور با موفقیتهایی همراه بوده است که برخی از آنها مانند «افزایش ظرفیت معادن سنگ آهن صبانور» در رسانههای کشور بازتاب دادهشدهاند و برخی دیگر پس از رسیدن به مراحل مطلوب، به سهامداران و فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی اطلاع داده خواهد شد.
تمام اقدامات ذکر شده منجر به بنیادینتر شدن سهام «ومعادن» در بازار پر تلاطم بورس اوراق بهادار تهران خواهد شد که رشد بیش از ۳۰ درصدی قیمت سهام «ومعادن» طی یک ماه اخیر نشان از بنیاد قدرتمند این سهم دارد.
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
- نقش انکارناپذیر «ومعادن» در حوزه اکتشاف و تامین مواد اولیه زنجیره فولاد
- نشست تخصصی بررسی موانع پیش روی عرضه آهن اسفنجی در بورس
- خاندوزی: جمع بندی ستاد اقتصادی دولت عدم خروج سیمان و فولا از بورس کالا و استفاده از ظرفیت بورس کالا برای اصلاحات مدنظر راه و شهرسازی است
- مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس / ضرورت تسهیل واردات تکنولوژیهای موردنیاز صنعت فولاد
- بورس کالا یکی از نهادهای رسمی بازار مالی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- چند نکته دربارۀ پیشنهاد عجیب وزیر راه/ نقد یک فولادساز به موضع فولادی بذرپاش
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا