به گزارش چیلان ،داوود فروتن، مدیر عامل فولاد تاراز در گفتگوی اختصاصی با چیلان جزئیات طرح های توسعه ای این شرکت را تشریح کرد و ضمن برشمردن اقدامات این شرکت در حوزه انرژی، تامین زیر ساخت را تحمیل هزینه به سرمایه گذار دانست. وی با اشاره به مسائل متعدد مقرراتی در فروش داخلی و صادراتی محصولات فولادی، خواستار اصلاح فوری آنها در قالب یک نظام یکپارچه با مشورت تشکل های تخصصی شد…
سه گام توسعه در فولاد تاراز
مدیر عامل فولاد تاراز در خصوص طرح های توسعه ای این مجموعه به چیلان گفت: خوشبختانه ما در حال طی کردن سه گام توسعه مجموعه هستیم. در گام اول احداث یک خط نورد سرد با عرض ۱۲۵۰ میلیمتر را در دستور کار داریم که طی یک ماه آینده به بهرهبرداری می رسد و در حال حاضر هم اقدامات مربوط به نصب و تست و راهاندازی در مرحله انجام است.
در گام دوم احداث یک واحد نورد سرد با عرض ۱۴۵۰ میلیمتر را داریم که ۲۵۰ هزار تن به ظرفیت نورد سرد کشور اضافه میکند و امیدواریم در نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری برسد.گام سوم هم احداث یک واحد اسیدشویی ۵۰۰ هزار تنی است که مراحل انعقاد قرارداد آن به پایان رسیده و فازهای مهندسی در حال انجام است. پیشرفت این پروژه حدود ۱۵ درصد است و فکر میکنم که تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد.
تامین زیرساخت های انرژی وظیفه سرمایه گذار نیست
وی افزود: تولیدکنندگان فولاد به دنبال تجربه های تلخی که در سال گذشته برای تامین زیرساختهای انرژی با آن مواجه شدند، به ناچار به سمت احداث نیروگاههای خود تامین رفتند که البته این هزینهها به تولیدکنندگان تحمیل شد اما واقعیت این است که ایجاد زیرساخت به عهده سرمایهگذار نیست. وقتی به طور ویژه در یک شهرک صنعتی یعنی در محلی که برای فعالیت صنعتی تجهیز شده، قرار است تولید و سرمایهگذاری شکل بگیرد، نباید لازم باشد که هزینههای احداث نیروگاه از هر نوع به تولیدکننده تحمیل شود ولی در شرایط فعلی گریزی از این کار نیست و می توان با دید یک فرصت به این موضوع نگاه کرد که شرکتها در شرایط بحران بتوانند خودشان را مدیریت کنند.
دکتر فروتن ادامه داد: به لحاظ زیرساختهای انرژی در فولاد تاراز نیز همسو با فولاد مبارکه و در راستای اهداف توسعه انرژی در صنعت فولاد، خوشبختانه اقدامات خوبی هم در زمینه برق هم در زمینه بازچرخانی آب داشته ایم. احداث یک واحد تصفیه خانه آب را در دستور کار داریم که اقدامات اولیه و طرح مهندسی آن انجام شده و به زودی به مناقصه گذاشته می شود.
دستورالعمل های صادراتی، مانع صادرات!
مدیرعامل فولاد تاراز مسائل حوزه فروش را مهمترین دغدغه حال حاضر این شرکت اعلام کرد و به چیلان گفت: طی ده ماه گذشته علاوه بر کاهش قیمتها در بازار فولاد، در رکود هم قرار گرفتیم و متاسفانه اغلب شرکتهای تولیدکننده ورق های گالوانیزه در یک محدوده زیان یا حداقل نقطه سر به سر مشغول به فعالیت هستند و نیاز به حمایت دولت در این مقطع حساس بیش از همه زمان های گذشته احساس می شود. علاوه بر این، متاسفانه دستورالعمل های صادراتی و اصلاحیههای آن شرایط را برای صادرات بسیار سخت و دشوار کرده و به نظر می رسد تصمیمگیران این حوزه با مسائل و مشکلات اجرایی صادرات کمتر مواجه بوده اند چرا که این دستورالعملها دقیقا در تضاد با فرایند صادرات است! لذا امیدوارم در قالب یک ساختار کاملا یکپارچه و فارغ از اقدامات موردی، شاهد اجرایی شدن واقعی رویکرد توسعه صادرات باشیم.
فروتن خاطر نشان کرد: تعیین ارزش کالاهای صادراتی یکی از دغدغههای بزرگ تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد در همه محصولات است و حتما بایستی در این رابطه تصمیمات جدی و روشنی گرفته شود وگرنه ممکن است تولیدکنندگان در معرض ریسکهای قانونی زیادی قرار بگیرند. به همین خاطر لازم است انجمن فولاد با همکاری وزارت صمت و گمرک به فوریت در این زمینه اقدام کنند.
وی در پایان تاکید کرد: مشکلات صنعت فولاد زیاد است و در حلقه های پایانی این مسائل پررنگ تر هم می شود. بنابراین از سیاستگذاران عرصه صنعت انتظار می رود که به نظر خبرگان صنعت توجه کنند و تصمیمات با مشورت آنها اتخاذ شود. به اعتقاد من بهترین مکان برای مطرح شدن مشکلات و یافتن راهکارها، انجمن تولیدکنندگان فولاد است چرا که انجمن از خرد جمعی و نظرات کارشناسی به جای نظرات شخصی و بنگاهی استفاده می کند.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- فولاد تاراز واحد نمونه استانی در حوزه استاندارد و کنترل کیفیت شد
- در جلسه هئیت مدیره انجمن فولاد بررسی شد: آسیب محدودیت های برقی به تولید و صادرات فولاد
- ارزان فروشی چینیها داد فولادسازان برزیل را درآورد / تقاضا برای افزایش تعرفه واردات به ۲۵ درصد
- تمرکز فولاد تاراز بر تولید و صادرات ورق گالواتاراز
- تقویت جریان صادرات فولاد از اروپا به مصر همزمان با کاهش صادرات قاره سبز
- باید فرصت برای صادرات فولاد کشور فراهم شود
- شرط جدید واردات فولاد به اروپا: اثبات کنید اثری از روسیه در کل زنجیره نیست!
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران