به گزارش چیلان ،حسن یحیوی، مدیر مجامع شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، بیان کرد: اصل موضوعِ مساله تامین مالی در فولاد به موضوعات و چالشهای فنی باز میگردد که بر صنعت مترتب شده است، مانند ناترازی در عرضه و تقاضای انرژی، نیاز به توسعه در صنایع بالادستی صنعت فولاد، حفظ ظرفیت تولید موجود و تکمیل پروژههای در دست اجرا.
یحیوی افزود: خوشبختانه به لحاظ فنی در تولید فولاد مسالهای نداریم و بسیاری از فناوریهای مورد نیاز در زنجیره فولاد در کشور تولید، نصب و راهاندازی میشوند. مساله دسترسی به تکنولوژی اگر چه مهم است اما تقریباً در بسیاری از مراحل زنجیره تولید به طور نسبی حل شده است.
مدیر مجامع «ومعادن» گفت: نکته مهم این است که برای انجام این اقدامات نیازمند منابع مالی هستیم؛ به عنوان مثال برای احداث یک واحد آهن اسفنجی یک میلیون تنی، حدود ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است؛ برای درک بهتر این رقم در نظر داشته باشید که برخی هلدینگهای بزرگ فلزی بورسی در کشور، ارزش بازاری حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دارند که به معنای آن است که به اندازه یک بیستم ارزش بازار آنها، منابع مالی جهت توسعه مذکور نیاز داریم.
وی در ادامه بیان کرد: نکته مهم دیگر این است که ما اساساً از استانداردهای بینالمللی در خصوص تامین مالی از محل بدهی و بازار سهام فاصله بسیار معناداری داریم. در کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد منابع پروژهها حداقل از طریق روشهای متنوع تامین مالی (شبکه بانکی، بازار بورس و …) تامین میشود که در کشور ما این میزان بسیار پایینتر است.
یحیوی با اشاره به برگزاری اولین همایش «تامین مالی پروژههای حوزه معدن و صنایع معدنی» گفت: ایده اساسی این برنامه این است که ما مشکلات فنی داریم و خود زنجیره نیازمند سرمایهگذاری است و سهامداران نیز با کسری منابع و محدودیت های مختلف در خلق سود مواجه هستند، از سویی با استانداردهای بینالمللی به شدت فاصله داریم؛ لذا این همایش در نظر دارد توجهات به این امر کلیدی را دو چندان کند. البته باید اشاره کرد که ابزارهای مختلف بسیار مفید قابل اتکا و اجرا در کشور وجود دارد که در حال حاضر برخی از شرکتهای فولادی از این ابزارها استفاده و پروژهها را اجرا میکنند. با این حال همچنان از وضعیت ایدهآل فاصله بسیاری داریم و در عین حال مشکلات و چالشهای متنوعی در سطح بنگاه، سیاستگذاری و حکمرانی را پیشِ رو داریم.
وی افزود: هدف اصلی این است که به موضوع تامین مالی به چشم یک چالش جدی همسنگ موضوعات فنی نگاه شود؛ چرا که حل موضوعات فنی و حیات صنعت به تامین مالی پروژهها وابسته است.
- افزایش سرمایه ده هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی «ومعادن» تصویب شد
- حفظ منافع سهامداران و توسعه کشور، اهداف اصلی “ومعادن” در پروژههای پیشران
- اجرای طرحهای پیشران «ومعادن» در کردستان با جدیت دنبال میشود
- راشا در خدمت توسعه معدن و صنایع معدنی/ «ومعادن»، تسهیلگر در ارتباطات بین شرکتها
- گامهای مهم هلدینگ «ومعادن» برای ورود به حوزه اکتشاف و اجرای پروژههای معدنی در نقاط مختلف کشور
- سرمایهگذاری جدید «ومعادن» در دیار پهلوانان / کلنگ احداث نیروگاه پویای کرمانشاه به زمین خورد
- روابط عمومی هلدینگ «ومعادن» نشان رتبه برتر نوزدهمین سمپوزیوم روابطعمومی را دریافت کرد
- تداوم روند رو به رشد “ومعادن” در آبان ماه
- ۶١طرح معدنی و فلزی با سه میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری/نقش دانش بنیان ها در ومعادن/نیروگاه سمنان نخستین طرح تکمیلی پیشران/ برنامه ومعادن برای یک واحد جدید کنسانتره سنگ آهن
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران