به گزارش چیلان ،مهندس امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در تشریح عملکرد شرکت، برنامههای توسعهای و میزان پیشرفت آنها، نحوه اداره هلدینگها، لزوم توجه به استخراج و استحصال عناصر نادر خاکی و…، ضمن اعلام مطلب فوق گفت: هلدینگ ومعادن با همین استراتژی، معاونت توسعه معادن و صنایع معدنی در هلدینگ را تشکیل و اقداماتی نظیر موارد ذیل را دنبال میکند:
- تعریف طرح جامع اکتشافات در معادن غرب کشور و صبانور و مدیریت و اجرای طرح تا حصول نتیجه که منتج به افزایش چند برابری سنگآهن تا حدود ۲۰۰ میلیون تن گردید.
- برنامهریزی و مشارکت در طرحهای معدنی بزرگ کشور از جمله مس جانجا که با ابتکار معاونت معدنی هلدینگ کنسرسیوم مورد نظر تشکیل و متعاقباً پس از تشکیل شرکت پروژه، اقدامات اجرایی در معدن آغاز شد بهطوری که هماکنون علاوه بر انجام طراحیهای لازم عملیات معدنی با حجم قابل ملاحظه آغاز شده و به زودی پیمانکار EPC احداث کارخانه تغلیظ ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره مس نیز انتخاب و شروع به کار خواهد کرد.
- تعریف طرحهای اقتصادی و ظرفیتسازی متناسب با داراییها از جمله کنسانتره دو میلیون تنی گلالی و دو میلیون تنی شهرک در غرب کشور که پیمانکار در سایت مستقر است و مطالعات طراحی تفصیلی در مراحل آخر قرار دارد و همچنین ارزیابی و مطالعات امکانسنجی برای افزایش تولید کنسانتره در صبانور تا بیش از ۵ میلیون تن.
- اصلاح طرحهای تعریف شده قبلی و بهبود آنها متناسب با ظرفیتها و پتانسیلهای موجود از جمله فروسیلیکومنگنز در شیروان.
- تشکیل شرکت اکتشافی به منظور مشارکت در محدودههای اکتشافی به نام یاقوت توسعه معادن و فلزات و انجام خدمات مورد نیاز در حوزه اکتشافی.
- تشکیل شرکت خدمات اکتشافی به نام شرکت اکتشافی تجلی صبا به منظور ارائه خدمات اکتشافی به شرکتهای گروه.
- خرید ۱۱ دستگاه حفاری مغزهگیری با عمق ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ متر و تامین اپراتورهای حفاری.
- بررسی محدودههای معدنی برونمرزی به منظور تامین خوراک
- بررسی معادن راکد و متوقف کشور و بررسی امکان مشارکت و راهاندازی مجدد آنها از جمله سنگآهن صاحب سقز و زغالسنگ گلندرود
- بررسی محدودههای اکتشافی متوقف و راکد به منظور مشارکت از جمله چندین محدوده در استانهای سیستانوبلوچستان و خراسانجنوبی
وی در پاسخ به این سوال که شرکت توسعه معادن و فلزات در زمینه عناصر نادر خاکی تاکنون چه فعالیتهایی داشته، افزود: در خصوص عناصر نادر خاکی متاسفانه از لحاظ عیار در این حوزه کشور غنی نیست و عیاری که وجود دارد عمدتا از نرم جهانی فاصله دارد، لیکن این موضوع به ویژه در خصوص لیتیوم از طریق شرکت تجلی با توجه به محدودههایی که در اختیار دارند، درحال انجام مطالعات اولیه است و قاعدتا به عنوان یک موضوع قابل حصول نمیتوان آن را مطرح نمود و نیازمند مطالعات کامل است.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات معتقد است در حوزه عناصر نادر خاکی باید از شعارزدگی فاصله گرفت و در مقطع کنونی بایستی صرفاً مطالعات اکتشافی بهصورت جدیتر دنبال شود.
صفری درخصوص فضای کسبوکار در حوزه اکتشاف نیز گفت: در این زمینه مواردی قابل ذکر است که از آن جمله میتوان به نکات زیر اشاره کرد: بخشهای مهمی از قوانین موجود بهطور کامل اجرایی نمیشود که میتواند تحولی شگرف در حوزه اکتشاف ایجاد کند.
وی گفت: ماده ۵ قانون معادن ظرفیت بسیار مناسب و حتی به نوعی الزام به واگذاری محدودههای اکتشافی به بخشخصوصی است و سازمانهای دولتی را در صورت وجود متقاضی از ورود به این بخش منع میکند، درحالی که هم اکنون بخش قابل ملاحظهای از پهنههای اکتشافی مناسب کشور توسط نهادهای مختلف دولتی بلوکه است. همچنین آیین نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۳ در صورت اصلاح میتواند بخش بزرگی از پهنههای مناسب معدنی را آزادسازی و به چرخه معدنکاری کشور برگرداند.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد که اصلاح بند ت ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید به دلیل تفاسیر متفاوت عامل و مانعی برای واگذاری محدودههای اکتشافی به بخشخصوصی شده است که اصلاح و شفافسازی آن میتواند تحول بزرگی در این راستا ایجاد کند.
به گفته صفری، از سوی دیگر ایجاد دیتابیس اکتشافی کشور توسط سازمان زمینشناسی و ایجاد دسترسی آزاد اطلاعات برای عموم نیز یکی از اصول اولیه در کشورهای پیشرفته در حوزه معدن است که از این منظر نیز نیازمند ایجاد زیرساخت و نیز تغییر دیدگاه هستیم.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی هلدینگ ومعادن در پایان ضرورت توجه به موضوع آموزش را یادآور شد و تصریح کرد که آموزش نیروهای متخصص حوزه اکتشاف و معدن از طریق ارتباط با متخصصان بینالمللی و انتقال دانش و تجربه یکی از نکات تقریبا فراموش شده این حوزه است که از ضروریات این حوزه به شمار میرود.
- حفظ منافع سهامداران و توسعه کشور، اهداف اصلی “ومعادن” در پروژههای پیشران
- اجرای طرحهای پیشران «ومعادن» در کردستان با جدیت دنبال میشود
- راشا در خدمت توسعه معدن و صنایع معدنی/ «ومعادن»، تسهیلگر در ارتباطات بین شرکتها
- سرمایهگذاری جدید «ومعادن» در دیار پهلوانان / کلنگ احداث نیروگاه پویای کرمانشاه به زمین خورد
- روابط عمومی هلدینگ «ومعادن» نشان رتبه برتر نوزدهمین سمپوزیوم روابطعمومی را دریافت کرد
- تداوم روند رو به رشد “ومعادن” در آبان ماه
- ۶١طرح معدنی و فلزی با سه میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری/نقش دانش بنیان ها در ومعادن/نیروگاه سمنان نخستین طرح تکمیلی پیشران/ برنامه ومعادن برای یک واحد جدید کنسانتره سنگ آهن
- «ومعادن» به دنبال تسریع در اجرای پروژه فولاد آرتاویل است
- نقش انکارناپذیر «ومعادن» در حوزه اکتشاف و تامین مواد اولیه زنجیره فولاد
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش