به گزارش چیلان ، بهادر احرامیان عضو هیئت مدیره تولیدکنندگان فولاد ایران روز جاری در دهمین کنفرانس استیلپرایس گفت: در کشور سرمایه زیادی را در ایجاد ظرفیت مازاد برای تولید فولاد مصرف کردیم اما موضوع این است که برای سرمایهگذاریهایی که در صنعت فولاد انجام میشود، تحقیق بازاری صورت نمیگیرد و مشخص نیست در این جریان رو به رشد ظرفیت تولید تا چه میزان بر صادرات و تا چه میزان بر بازار داخل برای فروش حساب کردهایم.
مدیرعامل شرکت فولاد یزد در ادامه به یک مطالعه موردی در این زمینه اشاره و اظهار کرد: چند سال پیش با هدف توسعه تولید، راهاندازی خط تولید کلاف فولادی را در دستور کار قرار دادیم. به همین منظور واحد تحقیق و توسعه بازار در شرکت ما بررسی مقیاس واقعی بازار هدف این محصول را آغاز کرد. در همین راستا از کارخانههای گوناگون مصرفکننده بازدید داشتیم و حتی تا موجودی انبار کلاف و شیفتهای کاری آنها را بررسی کردیم تا همه چیز راستیآزمایی شود.
او ادامه داد: کل ظرفیتی که در سال ۱۳۹۸ برای بازار این محصول در ایران شناسایی شد، ۸۵۰ هزار تن بود که این بازار، گریدهای کششی، کم کربن و پرکربن و… را هم دربرمیگرفت. این ظرفیت ۸۵۰ هزار تنی را شاید بتوان با در نظر گرفتن بازارهای صادراتی به ۲ میلیون تن رساند اما این در حالی است که قرار است تا سال ۱۴۰۴، ۲۷ کارخانه تولید مفتول در کشور تولید شود!
احرامیان تصریح کرد: ایجاد ظرفیت تولید بدون توجه به ظرفیت بازار مصرف، به ایجاد ظرفیتهای راکدی میانجامد که قابل استفاده نیستند.
احرامیان خاطرنشان کرد: ترکیه، همسایه غربی ما حدود ۶ تا ۷ میلیون مفتول در سال تولید میکند و تنها هفت کارخانه تولید مفتول دارد.
عضو هیئت مدیره تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان گفت: همه اینها ما را به این نتیجه میرساند که جهت سرمایهگذاریها در صنعت فولاد ایران باید تغییر کند و در مسیر توسعه برررسی دقیقتری صورت بگیرد تا دیگر با مازاد ظرفیتی که اکنون پیش آمده روبهرو نشویم.
- امتیازات نسبی تولید فولاد در ایران سلب نشود
- زنگ خطری برای سیاستگذاران / صنعت فولاد به سرنوشت صنعت خودرو گرفتار نشود
- هشدار انجمن فولاد نسبت به تضعیف صادرات فولاد ایران/ مصوبه عوارض صادراتی توجیه کارشناسی ندارد
- تحلیل عرضه و تقاضای بازار کلافهای صنعتی در ایران
- دولت صنعت فولاد را به سرنوشت صنعت برق گرفتار نکند/ علامت ایست به توسعه صنعت فولاد/ این تصور که سودآوری فولادیها دائمی است، اشتباه است
- تمام تفاهم نامهها به قرارداد اجرایی تبدیل میشود
- محدودیت برق و گاز، چالش غافلگیرکننده زنجیره فولاد ایران/ شوک برق و گاز، ۱۰ میلیارد دلار ارزش افزوده صنعت فولاد را ناپدید میکند/ زمینه حضور بخش خصوصی در بهرهبرداری امتیازی گاز طبیعی فراهم شود
- اتلاف ۲۵ درصد ظرفیت تولید فولاد/ خسارت ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع آهن و فولاد
- کشف قیمت، فلسفه وجودی بورس کالا است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران