به گزارش چیلان ،درپی اعتماد فولاد مبارکه به ظرفیتهای داخلی و با تلاش کارگروه فنی متشکل از کارشناسان تعمیرات واحد تصفیهخانه، دفتر فنی تعمیرات فولاد مبارکه و شرکت انرژی و کار سپاهان، پمپ فشارقوی واحد تصفیهخانه آب و پساب فولاد مبارکه که سازنده آن یکی از شرکتهای آمریکایی است، بومیسازی شد.
پس از کسب این موفقیت، خبرنگار فولاد در مصاحبه با برخی دستاندرکاران این پروژه، چگونگی کسب این موفقیت و نقش این تجهیز بسیار مهم را در فرایند تصفیهخانههای پساب جویا شده است که در ادامه مطلب، ماحصل این مصاحبهها را میخوانید.
حسامالدین یزدانبخش، کارشناس تعمیرات مکانیک واحد تصفیه آب و پساب:
این پمپهای فشارقوی در فرایندهای تصفیه آب و پساب به روش اسمز معکوس نقش کلیدی دارند و پساب تصفیهشده را با فشار ۱۵ بار و دبی ۲۹۰ مترمکعب بر ساعت جهت عبور از غشا ممبرانهای اسمزمعکوس با بیشترین راندمان پمپاژ میکنند.
پمپهای بهکاررفته در این فرایند ساخت کشور آمریکا بود و نمونه مشابه داخلی نداشت. با توجه به نقش محوری این پمپها در تأمین آب پایدار فولاد مبارکه و بهمنظور جلوگیری از توقف فرایند و همچنین پیشگیری از خروج ارز از کشور، بومیسازی این پمپها در دستور کار قرار گرفت.
رضا علیمردانی، کارشناس دفتر فنی تعمیرات واحد تصفیه آب و پساب:
با توجه به کمبود آب در سالهای اخیر و لزوم تصفیه پساب و بازچرخانی مستمر آب صنعتی در شرکت فولاد مبارکه، پروژه اسمز معکوس (RO) با ظرفیت ۳۰۰۰ مترمکعب بر ساعت جهت تصفیه پساب راهاندازی شده بود. یکی از تجهیزات بسیار مهم و با تکنولوژی پیشرفته که در این تصفیهخانه مورد استفاده قرار گرفته است، پمپهای فشارقوی ورودی ممبرانهاست. این پمپها که از نوع گریز از مرکز طبقاتی هستند با پمپهای همرده خود دو تفاوت اساسی دارد: یکی در نوع یاتاقانها و دیگری در جنس بدنه که از استیل زنگنزن داپلکس است و تولید آنها لزوماً باید به تولید به روش ریختهگری دقیق انجام شود. بنا بر همین دلایل، ساخت، تأمین و یا تدارک پمپ و قطعات زیرمجموعه آن به دانش و تکنولوژی خاص نیاز دارد و خوشبختانه بومیسازی آنها یکی از مهمترین فعالیتهایی بود که در دستور کار قرار گرفت و با تلاش و پیگیری واحدهای مربوطه با موفقیت انجام پذیرفت.
مهدی معینی، کارشناس بومیسازی مواد، قطعات و تجهیزات:
پس از صدور پیشنهاد بومیسازی پمپ فشارقوی واحد تصفیهخانه پساب فولاد مبارکه، با حضور تیم فنی متشکل از کارشناسان تعمیرات واحد تصفیهخانه و کارشناسان دفتر فنی تعمیرات جهت ارزیابی و شناسایی سازندگان توانمند اقدام شد و بعد از برگزاری استعلام، سفارش به شرکت انرژی و کار سپاهان که از لحاظ پیشنهاد فنی و مالی شرکت برتر بود ابلاغ گردید.
در ابتدا با توجه به اینکه هیچگونه مستندات و مدارک ساختی از این پمپ وجود نداشت نمونه اصلی جهت اسکن و دادهبرداری اطلاعات برای تهیه نقشههای ساخت در اختیار سازنده قرار گرفت. بعد از تکمیل فاز مهندسی معکوس، ساخت قطعات اصلی پمپ مانند پروانه و کیسیگ به روش ریختهگری دقیق انجام شد. در ادامه تجهیزات بومیسازیشده مونتاژ و برای انجام تستهای اولیه و بهرهبرداری آماده شد و در مرحله نهایی با موفقیت در مدار تولید قرار گرفت. این تجهیز خوشبختانه بیش از یک سال است که با موفقیت در مدار تولید در حال کار است.
ازآنجاکه پمپ فشارقوی واحد تصفیهخانه آب و پساب و ساخت قطعات و سیستم یاتاقانبندی و مونتاژ آن به دانش فنی و تکنولوژی پیشرفتهای نیاز دارد، بومیسازی آن یکی از دستاوردهای مهم کشور در عرصه ساخت پمپ است و مزایایی از قبیل ارتقای توان ساخت داخل، کاهش ارزبری و کاهش هزینههای تمامشده را در بردارد.
بدون شک حمایتهای مدیریت ارشد سازمان و مدیریت ناحیه انرژی و سیالات از نهضت بومیسازی و همچنین همکاری کارشناسان تعمیرات واحدهای تصفیهخانه، دفتر فنی تعمیرات، تعمیرگاه مرکزی، خرید قطعات یدکی و شرکت انرژی و کار سپاهان بهعنوان سازنده پمپ در کسب این موفقیت نقش ارزندهای داشته است که از همه این عزیزان صمیمانه قدردانی میکنیم.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران