به گزارش چیلان ،محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آیین امضای سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانشبنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی گفت: فولاد مبارکه طی دهههای گذشته مسیر ادامهداری در حوزه نوآوری شروع کرده است؛ ساخت فولاد مبارکه از دهه ۶۰ آغاز و در دهه ۷۰ نیز تولید در این مجموعه شروع شد؛ امروز علیرغم همه محدودیتها، دانش بهرهبرداری در این شرکت نهادینه شد و با ۱۰۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است.
طیب نیا گفت: فولاد مبارکه در دهه ۹۰ با مشکل تحریم مواجه شد و سطح و دانش بهرهبرداری آن نتوانست ارزش افزوده پایدار را تامین کند و اینجا بود که نهضت بومیسازی به مدد تحریمها آغاز و دانش آن در این شرکت نهادینه شد؛ بالای ۹۰ درصد نیاز فولاد مبارکه داخلیسازی شده و دانش بومیسازی نیز در این مجموعه نهادینه شده است.
وی بیان کرد: امروز در دهه چهارم فعالیت، همچنان نیاز به ارزش افزوده بیشتر هستیم و فراتر از نهضت بومیسازی، نیاز به نگاه رو به آینده هستیم. ضریب بهرهبرداری فولاد مبارکه ۱۰۰ درصد است و این یکی از رموز موفقیت و سودآوری این شرکت است. ما هنوز توانایی توسعه تکنولوژی و خلق ارزش افزوده از طریق نوآوری و فناوری را نداریم و همین امر سبب شده تا استفاده حداکثری از ظرفیتها را در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: امروز رقبای جهانی ما علاوه بر تولید فولاد، به اقدامات دیگر نوآورانه نیز میپردازند، بنابراین باید توسعه تکنولوژی و خلق ارزش افزوده از طریق نوآوری و دانش را دنبال کنیم. برای تولید حداکثری، زیرساختهای زیادی ازجمله توسعه ریلی و نیروگاهی رل ایجاد کردهایم.
وی گفت: فولاد مبارکه نیازمند زیرساختهای نوآوری و فناوری است و طی ۱.۵ سال اخیر در این حوزه پرقدرت ورود پیدا کرده و گامهای جدی برداشته است. فولاد مبارکه درصدد ایجاد زیرساخت و فرایندسازی برای شروع راهی پرشتاب و پرخطر برای استفاده از ظرفیتهای دانشبنیانهاست.
وی اظهار کرد: فولاد مبارکه پس از انجام سرمایهگذاریهای خطرپذیر، امروز در مرحله دوم درصدد طبقهبندی، یکپارچهسازی و مجموعهسازی شرکتهای فناور است. در این مرحله باید کنسرسیومهای متشکل و هدفمندی شکل دهیم و زیرساختهای حوزه نوآوری و فناوری را ایجاد کنیم که این حرکت راهبردی و مبتنی بر مطالعات و تجربیات دهههای اخیر است.
طیب نیا گفت: فولاد مبارکه از میان ۲۰۰ شرکت دانشبنیان، در بیش از ۲۸ شرکت با موضوعات آب و انرژی، معادن کمعیار، تامین تجهیزات و توسعه محصولات، سرمایهگذاری کرده است.
- بازگشت «نباتینژاد» به فولاد/ اولین حکم زرندی در فولاد مبارکه به روابط عمومی رسید
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است

عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان

اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)

اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان

حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران