مدیرعامل فولاد مبارکه:ضرورت و اهمیت بسته‌های حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاه‌های خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمی‌شد
محمدیاسر طیب‌نیا در پنل چالش‌ها و فرصت‌های تأمین و توسعه انرژی در صنعت فولاد در افتتاحیه جشنواره فولاد گفت: بحث ناترازی‌ها در صنعت فولاد موضوعی نیست که مربوط به نفت و گاز باشد. در فولاد مبارکه در بحث آب اقدامات متعددی انجام شده است. با بهینه‌سازی در سیستم‌ها امروزه مصرف آب ما به ۲.۲ رسیده است.

به گزارش  چیلان ،محمدیاسر طیب‌نیا در پنل چالش‌ها و فرصت‌های تأمین و توسعه انرژی در صنعت فولاد در افتتاحیه جشنواره فولاد گفت: بحث ناترازی‌ها در صنعت فولاد موضوعی نیست که مربوط به نفت و گاز باشد. در فولاد مبارکه در بحث آب اقدامات متعددی انجام شده است. با بهینه‌سازی در سیستم‌ها امروزه مصرف آب ما به ۲.۲ رسیده است.

وی گفت: انتقال ۷۰ میلیون آب شیرین برای کل صنایع اصفهان صورت می‌گیرد. اگر نیروگاه فولاد مبارکه در مدار نبود، ما نمی‌توانستیم جایگاه دهم را حفظ کنیم. صنایع باید در جهت خودتامینی عمل کنند.

وی ادامه داد: موضوعی که در اینجا مطرح می‌شود، فراتر از بحث‌های صرف برق و گاز است. در واقع، ما با چالش ناترازی مواجه هستیم که در ابتدا به کمبود مواد اولیه مرتبط می‌شد و این خود نشان‌دهنده عدم تواضع ما در مواجهه با مشکلات است. محدودیت‌های آب در تابستان برای صنعتی چون فولاد مبارکه، چالشی جدی به شمار می‌رفت و هر بار که بحث حمل و نقل پیش می‌آمد، مشکلات مربوط به جابه‌جایی مواد اولیه خود را نشان می‌داد. تا اینکه به ناترازی گاز و برق رسیدیم که تمامی این چالش‌های قبلی را تحت‌الشعاع قرار داد و اکنون به گلوگاه اصلی تبدیل شده است.

وی افزود: در فولاد مبارکه، پروژه‌هایی در زمینه آب آغاز کردیم و به جمع‌آوری پساب فاضلاب شهرهای اطراف پرداختیم. امروز، نیمی از نیاز آبی ما با مصرفی بسیار کمتر از آنچه که قبلاً اشاره شد، تأمین می‌شود و این موفقیت، حاصل تصفیه پساب فاضلاب است. همچنین، بزرگ‌ترین خط انتقال آب دریا که قادر است ۷۰ میلیون متر مکعب آب شیرین را برای رفع نیاز صنایع استان فراهم کند، به برکت وجود صنعت فولاد ایجاد شده است. این دستاوردها، نشانه‌ای از برکات صنعت فولاد بوده و نقش آن در تأمین ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی و زیرساخت‌های صنایع کشور غیرقابل انکار است.

طیب نیا گفت: در زمینه مواد اولیه نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی انجام داده‌ایم؛ از خرید معادن تا فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط. در طی دو تا سه سال گذشته، حدود سه میلیون تن سنگ آهن از معادن فعال شده تأمین کرده‌ایم. ما همچنین در حوزه برق پیشگام بوده‌ایم و نیروگاه ۱۴ مگاواتی خود را راه‌اندازی کردیم که ۶۰۰ مگاوات آن از سال گذشته به مدار آمده است. بدون شک، اگر نیروگاه فولاد مبارکه نبود، حفظ رتبه دهم ما در صنعت ممکن نمی‌شد.

وی افزود: در زمینه ناترازی گاز نیز مذاکراتی را آغاز کرده‌ایم و توافقات نهایی با وزارت نفت در حال انجام است. اگر این قرارداد امضا شود، گروه فولاد مبارکه می‌تواند نیازهای خود را به شکل مؤثری تأمین کند. همچنین در راستای خودکفایی، ما به ۹۰ درصد بومی‌سازی دست یافته‌ایم.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: سیاست‌های اقتصادی و صنعتی دولت باید برای سرمایه‌گذاران قابل پیش‌بینی باشد. اگر می‌خواهیم ناترازی‌ها را رفع کنیم و آلایندگی‌ها را کاهش دهیم، باید مشوق‌های مالیاتی و قیمتی مشخصی تعریف کنیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند با اطمینان بیشتری اقدام کنند. به عنوان مثال، تصمیمات اخیر انگلستان در زمینه مشوق‌های مالیاتی برای فولادسازان می‌تواند الگویی برای کشور باشد.

وی گفت: نیازمند نظارت دقیق دولت بر سیاست‌ها هستیم تا سرمایه‌گذاران بتوانند با اطمینان بیشتری در صنعت فولاد سرمایه‌گذاری کنند و به سمت خودکفایی حرکت کنند.

2

تاریخ انتشار : ۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۲
شناسه مطلب : 64920
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی