گزارش های داخلی و جهانی از جمله گزارش انجمن جهانی فولاد حکایت از رشد ۵.۳ درصدی تولید فولاد ایران ۱۱ ماه ۲۰۱۹ دارد، این در حالی است که رشد تولید فولاد جهان ۲.۷ درصد در این بازه ثبت شده است. این آمار نشان دهنده رشد دو برابری صنعت فولاد ایران نسبت به صنعت فولاد جهان است و البته نمادی از تلاش مضاعف، خودباوری ملی و ارزش مزیتی صنعت فولاد کشور است.
این آمارها در شرایطی که تحریم های ظالمانه، سعی در تضعیف اقتصاد کشورمان دارند، نشان از اهتمام مجموعه ای سیاستگذران، مجریان، مدیران، کارشناسان و کارگران به توسعه دارد به گونه ای که ضمن رشد و رونق تولید، عزم این خانواده بزرگ را برای تسلیم نشدن در برابر بحران ها و خلق موفقیت های جدید، به نمایش می گذارد. است. یکی از اقداماتی که اقتصاد کشورمان شاهد آن بوده، توسعه زنجیره فولاد در نقاطی چند از کشورمان بوده به گونه ای که امروزه علاوه بر استان های اصفهان، یزد و کرمان، سنگان در خراسان رضوی و منطقه ویژه خلیج فارس در هرمزگان نیز وارد این زنجیره شده اند و در سایه طرح جامع فولاد، به سمت تقویت و توازن آن حرکت می کنند. خلق چنین موقعیتی از یک سو به رفع دغدغه خام فروشی می انجامد و از دیگر سو به رشد ارزش افزوده، توسعه اشتغال و درآمدزایی در داخل همین مرز و بوم کمک می کند.
از دیگر سو این حوزه اکتشاف است که پشتیبانی زنجیره فولاد را برعهده دارد. ایمیدرو در سال جاری تحت سیاست های کلان وزارت صنعت معدن و تجارت و با همکاری سازمان زمین شناسی، سطح اکتشاف در کشور را از ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع به ۶۵۰هزار کیلومتر مربع افزایش داد. این برنامه با هدف تامین خوراک مورد نیاز زنجیره فولاد و البته دیگر زنجیره های معدن، تعریف و اجرایی کرده است که در آینده ای نزدیک ثمرات آن نصیب بخش معدن و صنایع معدنی می شود.
به موازات این امر، بومی سازی در تمامی ابعاد این زنجیره در حال اجرا و پیگیری است. در این میان انجمن تولیدکنندگان فولاد که بازویی بین صنعت و دولت است، با توجه به شناخت عمیقی که از وضعیت صنعت فولاد دارد همواره به ایفای نقش پرداخته است. اقدامات این تشکل صنعتی برای بومی سازی در قالب طرح ها و برنامه های مختلفی تدوین و اجرا شده اند. این انجمن در یک ساله اخیر توانسته است با همکاری ایمیدرو و وزارت صنعت معدن و تجارت از سامانه جامع بومی سازی آهن و فولاد و صندوق پژوهش و فناوری رونمایی کند. از این رو باید اذعان کرد که نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد یکی دیگر از پایه های تقویت بومی سازی است که سال گذشته نخستین تجربه خود را با موفقیت پشت سر گذاشت.
زمانی که تشکل ها و نهادهای صنفی به مسائل کنونی کشور نظیر بومی سازی، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و کاهش ارزبری در صنعت وارد می شوند، تصمیم گیری و تصمیم سازی برای مسئولان دولتی هموارتر می شود. همچنین گردهمایی هایی نظیر نمایشگاه و جشنواره ملی فولاد می تواند تصویر کامل تری از وضعیت صنعت فولاد کشور ارائه می دهند.
از آنجا که این گردهمایی باعث میشود صاحبان تکنولوژی و متقاضیان تکنولوژی گردهم آیند که نقش ارزنده ای در خدمت به تولیدکنندگان و بازاریابی برای تأمینکنندگان داخلی دارد، امیدواریم در این رویداد شاهد شکل گیری فرصت هایی باشیم که بتوانیم در کنار شناخت ظرفیت هایی که در دل جامعه معدن و فولاد کشور وجود دارند از چالش ها و مشکلات صنعت هم تصویری روشنی به دست بیاوریم، بنابراین می توان گفت این رویدادها فرصت هایی برای ترسیم چشم انداز آینده صنعت کشور به شمار می آیند. با نگاهی دقیق به این گردهمایی ها می توان به شناختی همه جانبه و جامع از وضعیت صنعت فولاد کشور رسید و قدم های بعدی در سیاستگذاری برای این حوزه برداشت.
با توجه به نقش برنامه های بومی سازی و تأثیری که در این حوزه دارد، امیدواریم با همکاری ایمیدرو، وزارت صمت، انجمن تولیدکنندگان فولاد، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و مشورت با سایر تشکل های معدنی و صنعتی و ذینفعان حوزه های صنعت بتوان تلاش های این چنینی را به سایر حوزه های صنعتی بسط داد به گونه ای که جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، سامانه جامع بومی سازی آهن و فولاد و صندوق پژوهش و فناوری تنها متعلق به حوزه فولاد نباشند بلکه سایر حوزه ها هم از مزایای این الگوها و طرح های موفق بهره ببرند.
سازمان ایمیدرو و وزارت صنعت معدن و تجارت از جشنواره ملی فولاد و نمایشگاه بومی سازی، حمایت خود را اعلام می کنند و انشالله که تلاش های فعالان و دلسوزان کشور در زمینه بومی سازی منجر به این شوند که ساخت داخل، موضوع محوری صنعت شود.
- در آئین افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران؛ تفاهمنامه سه جانبه «کارلینک» امضا شد
- اشتغال بیش از ۲۵۰۰ نفر با بهرهبرداری از طرح فولاد قائنات
- جزئیات ۶ پنل تخصصی در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران اعلام شد
- اطلاعیه دبیرخانه جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران پیرامون ثبت نام در این رویداد ویژه
- طراحی و ساخت ماشین شارژ وایر فولادسازی در فولاد مبارکه
- جلسه هماهنگی انجمن فولاد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
- سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد با فاز تکمیلی وارد مرحله اجرایی میشود
- مشاهده کنید: نگاهی به سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
- سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران دهه فجر امسال برگزار میشود
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران