به گزارش چیلان به نقل از روابط عمومی فولاد خراسان، در این مراسم که در محل «باشگاه کارکنان فولاد» در شهر نیشابور برگزار شد، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مهندسین و کارشناسان فولاد خراسان با کوتاه کردن حلقه به حلقه زنجیره وابستگی به خارج، کار بزرگی انجام داده اند.
دکتر حجت اله میرزایی درباره نقش استفاده از توان قطعه سازان بومی در زنجیره تولید گفت: نیازهای اصلی را در زنجیره ارزش ترمیم و به معنی واقعی مفهوم «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» را محقق کرده اند.
در ادامه این مراسم سرپرست معاونت استانداری و فرماندار نیشابور با قدردانی از اقدام فولاد خراسان در راه اندازی «نمایشگاه ساخت داخل» افزود: با ایجاد این نمایشگاه زنجیره مصرف و نیاز به ساخت قطعات داخلی تامین می شود و امکان اشتغال و تولید بیشتری با استفاده از توان بومی، فراهم می شود.
سعید شیبانی افزود: با انجام این اقدام از سوی مجتمع فولاد خراسان، علاوه بر کمک به ایجاد اشتغال، دانش فنی در نیشابور بومی می شود و این برای ما بسیار حائز اهمیت است که در نیشابور چنین امکانی برای بومی شدن دانش فنی فراهم شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز در آیین راه اندازی این نمایشگاه گفت: در نمایشگاه بومی سازی قطعات و تجهیزات، برنامه ریزی برای ساخت بخشی از قطعات، که امکان ساخت آن در داخل فراهم است، آغاز و توسط واحدهای کوچک تر به انجام می رسد.
راضیه علیرضایی با بیان مزیت های راه اندازی این نمایشگاه گفت: توان ساخت قطعات توسط تولیدکنندگان بومی با برپایی این نمایشگاه معرفی می گردد و از سوی دیگر مشخصات فنی قطعات آماده و در اختیار سازندگان داخلی قرار می گیرد.
مدیر عامل فولاد خراسان هدف از راه اندازی این مجتمع را توانمندسازی سازندگان منطقه اعلام کرد و اظهار امیدواری نمود میزان و سطح همکاری ها، بستگی به توان سازندگان داخلی در ساخت قطعات مورد نیاز صنعت فولاد و بر اساس مشخصات فنی و کیفی تولید شده خواهد داشت و در این راستا فولاد خراسان تلاش خواهد نمود تا دانش فنی قطعات مورد نیاز را در اختیار سازندگان قراردهد.
معاون برنامه ریزی و فناوری فولاد خراسان نیز در تشریح اهداف راه اندازی این نمایشگاه دائمی که با پیگیریها و تلاش مدیر عامل فولاد خراسان و حمایت های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و شهرستان و تلاش معاونت های بهره برداری،بازرگانی مجتمع به سرانجام رسیده است گفت: با برپایی این نمایشگاه سعی شده است که فرهنگ ساخت داخل، یا همان «بومی سازی» را در استان و شهرستان نهادینه نماییم.
بهروز اسماعیلی با بیان این که فولاد خراسان با بیش از ۱۲۰ سازنده داخلی کار میکند و تاکنون حدود چهار هزار قطعه را ساخت داخل شده است افزود: به این نتیجه رسیدیم که فولاد با هماهنگی و حمایت سازمان صنعت و معدن، در نقطهای نمایشگاهی از قطعات و تجهیزاتی که میتواند، دانش خود را در قالب مهندسی معکوس ایجاد کند و در اختیار صنعتگران، سازندگان استان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی قرار دهد تا ضمن بهره گیری ا زخلاقیت و ابتکارهای سازندگان موجبات توسعه اشتغال و جذب متخصصین جوان نیز فراهم گردد که البته کار بسیار دشواری است.
وی اظهار داشت: در میانگین ۵ اخیر ساله حدود ۲۰ میلیارد تومان غیر از پروژههای توسعه، سالانه به صورت ارزی و ریالی بابت قطعات مکانیکی، هیدرولیکی ، الکترونیکی ،پنوماتیکی و اتوماسیونی که در خطوط تولید داریم، مصرف میشود که رقم قابل توجهی در استان ماست و در صورت تحقق اهداف این نمایشگاه، سالانه صرفه جویی قابل توجهی در منابع ارزی خواهیم داشت.
وی از بومی سازی ۴ هزار قطعه مورد نیاز مجتمع تا کنون خبر داد و پیش بینی کرد با نهادینه سازی دانش فنی و استفاده از توان قطعه سازان داخلی از طریق این نمایشگاه، این تعداد به ۸ هزار قطعه «ساخت داخل» برسد.
معاون برنامه ریزی و فناوری فولاد خراسان، این اقدام را عاملی برای توسعه کارآفرینی و مصداقی از اقدام و عمل در سال اقتصادمقاومتی دانست.
در پایان این مراسم از تعدادی از سازندگان قطعات داخلی به رسم یادبود با اهدای تندیس قدردانی به عمل آمد.
قابل ذکراست درحاشیه مراسم یکی از سازندگان بومی نیشابور به خبرنگار ما اظهارداشت، کارگاه ساختی را که تجهیز کرده ایم با ۱۰ نفر نیروی فنی بخش کوچکی ازتامین قطعات مکانیکی فولاد خراسان را در سال انجام می دهد که این موضوع مورد توجه معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی و دیگر حاضرین در نمایشگاه گردید که وجود چنین مبتکرینی،کار آفرینی های برای دیگران را هم به دنبال دارد.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- فولاد خراسان بار دیگر در فهرست «صد شرکت برتر» کشور درخشید
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران