به گزارش چیلان آنلاین، موسسه فولاد بزریک در پایان ماه نوامبر اعلام کرده بود انتظار دارد مصرف ظاهری فولاد در برزیل به ۱۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تن تا پایان سال خواهد رسید. این عدد به معنای افت ۱۶.۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۵ است چراکه مصرف ظاهری فولاد در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۲۱ میلیون و ۲۹۰ هزار تن بوده است.
چشم انداز منفی برای بخش فولاد نشان دهنده تضعیف اقتصاد برزیل است. اداره آمار برزیل (IBGE) در ۳۰ نوامبر گفته بود که تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سه ماهه سوم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۲.۹ درصدی داشته است.
اقتصاد برزیل هم در ماه های بین جولای تا سپتامیر افت ۰.۸ درصدی را درمقایسه با سه ماهه قبلی تجربه کرده بود. از جولای تا سپتامبر تولید ناخالص داخلی درمقایسه با مدت مشابه سال قبل و نیز سه ماهه قبل افت ۲.۹ درصدی و ۱.۳ درصدی داشته است.
باوجود شرایط ضعف تقاضای بازار داخلی، فولادسازان برزیلی موفق شدند ۵ افزایش قیمت را در طول سال ۲۰۱۶ در زنجیره توزیع محلی اجرایی کنند. دلیل این تعدیلات قیمتی، رشد قیمت مواد اولیه، تغییرات نرخ ارز، کاهش حجم واردات و افزایش قیمت در بازارهای جهانی بوده است.
تحلیل بازار در آوریل-ژوئن
برزیل در سه ماهه آوریل تا ژوئن سه تعدیل متوالی در قیمت های فولاد تخت تجربه کرد. افزایش ۱۰ درصدی در آوریل، رشد ۱۲ درصدی در ماه می و ۱۲ درصدی در ژوئن به ترتیب در ماه های مذکور دیده شدند.
این افزایش قیمت در ورق نورد گرم، ورق نورد سرد و ورق های گالوانیزه اتفاق افتاد و توسط کارخانه های برزیلی آرسلورمیتال، CSN، گرداو (Gerdau) و اوسیمیناس (Usiminas) اعمال شد.
شرکت Gerdau تعدیل قیمت را برای ورق گرم انجام داد چراکه این شرکت تولیدکننده ورق سرد و گالوانیزه نبود. این سه افزایش قیمت، در پی افزایش نرخ در بازارهای بین المللی بوده است. در آن زمان قیمت های جهانی رشد خود را پس از یک دوره سقوط قیمت ها در اوایل ۲۰۱۶، شروع کرد.
متال بولتن قیمت های ورق گرم صادراتی را ۴۷۰ تا ۴۷۵ دلار در هر تن در ۲۲ آوریل اعلام کرد درحالی که در ۸ ژانویه به ۲۷۰ تا ۲۷۵ دلار رسیده بود.
تحلیل بازار در نوامبر-دسامبر
در پایان سال ۲۰۱۶ فولادسازان برزیلی (تولیدکنندگان فولاد تخت) مجددا قیمت های خود را در زنجیره توزیع محلی افزایش دادند.
قیمت ها در ماه نوامبر ۵ درصد و در ماه دسامبر ۱۰ درصد افزایش یافتند که هر دو رشد، در پی افزایش هزینه تامین مواد اولیه یعنی زغال سنگ بوده است.
متال بولتن قیمت هر تن زغال سنگ وارداتی از استرالیا را در ۸ نوامبر ۲۰۱۶ حدود ۳۰۸ دلار و ۸۰ سنت اعلام کرد که بیشترین رشد قیمت ها در سال ۲۰۱۶ بوده است. این درحالی است که قیمت زغال به صورت فوب بنادر استرالیا در ۹ نوامبر ۷۶ دلار و ۷۸ سنت بوده است.
این افزایش قیمت زغال کک شو، شرکت های برزیلی را مجبور کرد برای حفظ حاشیه سود خود، قیمت های فروش را افزایش دهند.
دلایل کاهش حجم واردات
روند صعودی قیمت ها در بازارهای بین المللی و افزایش قیمت زغال دو عامل رشد قیمت ها در برزیل بود. اما کاهش واردات فولاد تخت، ناشی از تغییرات نرخ ارز و ضعف تقاضا بوده که نقش کلیدی در قیمت های وارداتی بازی می کرد.
براساس گزارش وزارت تجارت خارجی برزیل، حجم واردات فولاد تخت به برزیل از ژانویه تا نوامبر ۵۸۳ هزار و ۶۴۴ تن بود که ۱.۳۷ درصد پایین تر از مدت مشابه سال قبل بود.
از این میزان، حدود ۳۲۸ هزار و ۷۹۷ تن از چین بوده درحالی که عدد واردات از چین در سال ۲۰۱۵ و در همین مدت ۷۶۹ هزار و ۷۹۳ تن بود.
البته پیش بینی می شود مشکلات تجاری روسیه و چین با برزیل، بر کاهش واردات و مقابله با واردات ورق گرم کمک خواهد کرد و عاملی بر افت آن خواهد بود.
شکایات و تحقیقاتی مبنی بر دامپینگ ورق های فولادی از چین و روسیه در ماه جولای مطرح شد که در نهایت منجر به وضع قوانین ضد دامپینگی بر محصولات مشابه از چین در نوامبر شد.
برخی کارشناسان معتقدند این قوانین و تعرفه های وارداتی باعث کاهش شدید واردات فولاد به برزیل شود. با این حال هنوز تاثیر این عامل بر تجارت فولاد دیده نشده و به طور دقیق قابل ارزیابی نیست.
- ابلاغیه معاون اقتصادی رییس جمهور در حوزه صادرات
- نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ کاهش ۸.۶ درصدی قیمت شمش نسبت به هفته گذشته
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ کاهش قیمتها تحت تأثیر روند نزولی بازار جهانی فولاد
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ بازار فولاد زیر سایه فشارهای دولت چین و موج جدید همهگیری کرونا
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ کاهش بیش از ۴ درصد نرخ شمش و اسلب صادراتی + نمودار
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ صادرات آهن اسفنجی توسط یک فولادساز ایرانی + نمودار
- نتیجه معاملات امروز مقاطع طویل فولادی در بورس کالا/ قطع برق چقدر قیمت میلگرد را افزایش داد؟
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ توقف فعالیت صادراتی فولادسازان ایرانی با قطعی برق شرکتهای زنجیره فولاد
- نتیجه معاملات ورق تولیدی فولاد مبارکه در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران