سید حسین احمدی، مدیرعامل فولاد خراسان درباره دلایل افزایش قیمت الکترود به « چیلان » گفت: یکی از چالش هایی که امروزه در حوزه فولاد مطرح است و قیمت های فولاد را تحت الشعاع قرار داده، افزایش قیمت های نامتعارف در آیتم هایی مثل الکترود و فرومنگنز است.
این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد توضیح داد: یکی از دلایل این رشد بی سابقه قیمت ها، به خاطر مشکلات زیست محیطی در چین است. چین به دلیل مسائل زیست محیطی، الزاماتی برای واحدهای الکترود گذاشته تا این واحدها فرایندهای خود را اصلاح نمایند و در نتیجه وقفه هایی درتولید خواهند داشت.
احمدی در ادامه گفت: مشکل دیگر این است که منبع اصلی تامین کننده ماده اولیه تولید الکترود گرافیتی یعنی کک سوزنی، ۵۰ درصد از ظرفیت خط خود را تغییر داده و به سمت تولید محصول دیگری رفته است در نتیجه با کاهش ظرفیتی در ماده اولیه مواجه شدیم.
وی عامل دیگر این بهم خوردن تعادل را افزایش ظرفیت فولاد در برخی نقاط عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش ظرفیت فولاد براساس آمار در برخی نقاط جهان به کمبود الکترود در بازار دامن زده است.
مدیرعامل فولاد خراسان تاکید کرد: کمبود اکترود گرافیتی در ایران به چالش و دغدغه اصلی صنعت فولاد ایران تبدیل شده و برخی فعالان، پایان امسال و برخی نیز سال آینده را سال بهبود شرایط می دانند.
وی عنوان کرد: الکترود گرافیتی در کشورهای خاصی تولید می شود کما اینکه دانش فنی تولید ماده اولیه آن یعنی کک سوزنی که پایه نفتی دارد تنها در دست آمریکا، آلمان و ژاپن است. الکترود از نگاه آمریکا یک کالای دوگانه سوز شناخته می شود و در زمان تحریم به جهت مشکلات تحریم، قادر به تامین الکترود نبودیم اما بعد از توافق هسته ای این معضل تاحدودی رفع شد با این حال با موضوع دیگری مواجهیم چراکه چین و هند که الکترود مورد نیاز ایران را تامین می کردند در تامین خوراک و ماده اولیه (کک سوزنی) برای کارخانه های خود به مشکل خورده اند.
احمدی با اشاره به سرمایه گذاری مشترک ایمیدرو، فولاد مبارکه، شرکت چادرملو و فولاد خراسان در زمینه الکترود گرافیتی خاطرنشان کرد: به تازگی این شرکت ها سرمایه گذاری مشترک ۲۰۰ میلیون یورویی را در زمینه الکترود گرافیتی انجام دادند. پیمانکار این طرح ایریتک است و بخشی از ماشین آلات آن آمده و در مرحله فاینانس و تامین منابع می باشد و امیدواریم با بهبودهایی که بعد از برجام حاصل شده، ظرف یک یا دو سال آینده سایر ماشین آلات نیز تامین گردد و این کارخانه راه اندازی شود.
مدیرعامل فولاد خراسان در پایان تصریح کرد: برای آنکه برخی در فضای فعلی و قیمت های رو به رشد الکترود شتاب زده عمل نکنند، انجمن در نظر دارد مطالعات میدانی را انجام دهد تا آرامش به بازار باز گردد.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران