به گزارش چیلان ، در این جلسه پیرامون موضوع وضع عوارض صادرات سنگ آهن در شورای اقتصاد موضوعاتی مطرح شد.
مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن در این نشست ضمن بیان اینکه ۶ سالی می شود که درگیر بحث عوارض صادرات سنگ آهن هستیم گفت: درست است که دولت ها برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و نه بلند مدت از عوارض استفاده می کنند اما آیا این موضوع در مورد سنگ آهن کارشناسی شده است؟ اثبات می کنم که کار کارشناسی ناقص است و بارها این را اثبات کرده ایم که این موضوع مشکل قانونی دارد.
اکبریان درباره ستاد فولاد هم گفت: تشکیل ستاد زنجیره فولاد ازجمله اقدامات مثبتی بود که توسط وزارت صمت پیگیری شد و این ستاد مصلحت کل زنجیره را مد نظر قرار می دهد. لذا اقدام مثبت دیگر وزارت، ارجاع بحث کارشناسی عوارض به ستاد زنجیره فولاد بود.
وی ادامه داد: اعتقاد ما این است شورای عالی اقتصاد تا زمانی که ستاد زنجیره فولاد گزارش کارشناسی خود پیرامون وضع عوارض را ارائه نداده منتظر بماند چراکه به اعتقاد تشکل ها ستاد فولاد تنها راهکار رسیدن به نتیجه مطلوب است. طبق زمان بندی نتیجه گزارش کارشناسی ستاد زنجیره فولاد فروردین سال آینده اعلام خواهد شد.
رئیس انجمن سنگ آهن در خاتمه نیز گفت: کشورهای رقیب همچون استرالیا و چین هر روز بر تولید صنایع معدنی خود می افزایند و این درحالی است که مسئولان ما بر روی وضع عوارض برای معدنکاران اصرار می کنند و به اعتقاد بنده اگر وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن اجرایی شود، در آینده دیگر حوزه ها را نیز در بر خواهد گرفت.
در این جلسه امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در جلسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی هم مطرح کرد: عمده سنگ آهن صادراتی کشور قابلیت استفاده در داخل را ندارد و بازار صادراتی را از برخی معادن و گریدهای سنگ آهن بگیرند محکوم به شکستند.
وی ادامه داد: در محصولاتی که کشور با مازاد عرضه روبرو است، دولت حق ممانعت صادرات را ندارد و امیدواریم گزارش کارشناسی از سوی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به دولت ارائه شود تا کمک کند سیاست درستی را اتخاذ نماید.
- مشاهده کنید: نظرات روسای تشکلهای تخصصی در خصوص شورای زنجیره آهن و فولاد
- ضرورت احیای ستاد زنجیره فولاد
- تخصیص سهمیه صادرات به شرکتهای فولادی در دست بررسی است/ «ستاد زنجیره فولاد» با حضور تشکلهای بخش خصوصی تشکیل میشود/ نباید بازار صادراتی شمش خود را تقدیم دیگران کنیم + جزئیات کامل نشست خبری
- قیمتهای فوب خلیج فارس مبنای قیمتگذاری در زنجیره فولاد قرار گیرد/ صنعت فولاد ایران، بینالمللی است
- شورای آهن و فولاد تشکیل می شود
- ستاد زنجیره فولاد به تأمین پایدار در صنعت فولاد کمک می کند
- تاثیر تحریم در صنعت فولاد بسیار کمتر از صنعت نفت است
- یکی از الزامات رونق تولید، مارکتینگ است/ کمبود قانون نداریم، تورم قانون داریم! / نگاه دولت به بخش خصوصی، ارباب-رعیتی است/ نظم در زنجیره ارزش فولاد یک افتخار است
- مدیریت صنعتی در زمان تحریم چگونه باشد؟
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران