مهندس غلامرضا خلیقی، نایب رئیس هیئت مدیره فولاد غرب آسیا در گفت و گو با چیلان در خصوص دستیابی این شرکت به ظرفیت اسمی گفت: دست یافتن به ظرفیت اسمی فولاد غرب آسیا به دو مولفه آمادگی و توان داخلی و تجهیزات و دیگری تقاضا در بازار وابسته بود. اگرچه تقاضا در گذشته نیز وجود داشت اما تحریم ها باعث شد که اقبال به محصولات داخلی بهتر از قبل باشد.
خلیقی افزود: اکنون پیشنهاداتی از سوی ایتالیا برای خرید از فولاد غرب آسیا دریافت شده و جای تاسف است که علیرغم تایید محصولات شرکت توسط طرف های خارجی و هم ردیف خواندن محصولاتمان با ورق فولاد مبارکه به لحاظ کیفی، هنوز شرکت های داخلی به ویژه خودروسازان اقبال و اعتقادی به محصولات داخلی ندارند. اگرچه اتفاقات خوبی هم در حال رخ دادن است و ایران خودرو از سال قبل همکاری خود را با ما آغاز و ابراز رضایت نیز می کند.
نایب رئیس هیئت مدیره فولاد غرب آسیا در خصوص طرح توسعه فولاد غرب آسیا نیز گفت: براساس چشم انداز ۱۴۰۴ قرار است حدود ۲۰ میلیون تن محصولات تخت در کشور تولید گردد که از این میزان ۸ میلیون تن سهم نورد سرد خواهد بود لذا برای آنکه بتوانیم سهم ۲۰ درصدی بازار خود را حفظ نماییم تصمیم گرفتیم توسعه زیر سقف را انجام دهیم.
خلیقی با بیان اینکه این طرح توسعه یکی از نیازهای ملی و نیازهای کارخانه بود تصریح کرد: توسعه زیر سقف و افزایش ظرفیت تولید به دو برابر ظرفیت فعلی، با یک دهم سرمایه راه اندازی کل کارخانه، مقدور است.
نایب رئیس هیئت مدیره فولاد غرب آسیا درباره طرح توسعه گالوانیزه لوازم خانگی نیز گفت: بیشتر گالوانیزه تولیدی در کشور از نوع صنعتی و ساختمانی است بنابراین تصمیم به راه اندازی یک واحد گالوانیزه خانگی گرفتیم. توافقات اولیه با شرکت SMS انجام شده اما عملیاتی شدن آن بسته به تحریم ها دارد البته هنوز طرف خارجی، قطع همکاری را اعلام نکرده است. امیدواریم با تامین منابع بانکی و مالی طرح از طریق صندوق توسعه ملی و بانک سپه این طرح آغاز شود. امید است که تحریم ها بر روی توافقات صورت گرفته تاثیری نداشته باشد که در این صورت، ظرف دو سال آینده شاهد راه اندازی این واحد خواهیم بود.
وی به توافق صورت گرفته با SMS اشاره کرد و اظهار داشت: طبق توافق صورت گرفته قرار است حدود ۱۰۰ هزار تن از محصولات تولید شده به اروپا از جمله ایتالیا و آلمان صادر گردد.
خلیقی ادامه داد: ظرفیت اسمی طرح توسعه، یک میلیون تن نورد سرد و ۲۵۰ هزار تن گالوانیزه لوازم خانگی خواهد بود و با توجه به موجود بودن زیرساخت ها و حتی ساخت بخشی از سالن کارخانه، به جرات می توان گفت به پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی دست یافته ایم. با اجرای این طرح توسعه، تعداد شاغلین مستقیم شرکت هم به ۱۲۰۰ نفر خواهد رسید.
نایب رئیس هیئت مدیره فولاد غرب آسیا این نوید را هم داد که کارخانه امسال به سوددهی برسد و گفت: سوددهی ارتباط مستقیمی با ظرفیت کارخانه دارد و چون پیش بینی شده امسال از ظرفیت ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار تن عبور کنیم بنابراین قطعا به سوددهی خواهیم رسید.
خلیقی به طرح پساب صنعتی و وضعیت مصرف آب کارخانه نیز اشاره ای داشت و عنوان کرد: فولاد غرب آسیا روزانه از خط لوله سراسری حدود ۶۰۰ مترمکعب آب برداشت می کند که با تکمیل فاز دوم تصفیه خانه پساب صنعتی این حجم به ۱۰۰ مترمکعب خواهد رسید و ۵۰۰ مترمکعب بازچرخانی می شود.
نایب رئیس هیئت مدیره فولاد غرب آسیا درباره تأثیرپذیری بازار از دستورالعمل اخیر تنظیم بازار فولاد عنوان کرد: هر گونه قیمت گذاری دستوری، عامل توقف صنایع می شود. دلیل رشد صنعت فولاد در طول سال های اخیر این بوده که دولت دخالتی در آن نداشته است و قطعا دستورالعمل های دستوری نتیجه ای جز توقف پروژه های توسعه ای نخواهد داشت و باید قبول کرد که این گونه قیمت گذاری دستوری قطعا با شکست مواجه می شود.
- ضرر سرمایهگذاران و بیم سرمایهگذاری در صنعت فولاد
- تولید آهن اسفنجی با تمام ظرفیت محقق میشود؟ / نگاهی به جریان تولید و ظرفیت تولید آهن اسفنجی در یک دهه گذشته
- ثبت رکورد تولید ماهانه کلاف فول هارد در خط نورد سرد فولاد امیرکبیر کاشان
- طرح توسعهای فولاد غرب آسیا برای افزایش ظرفیت تولید ورق سرد / احداث نیروگاه ۲۵ مگاواتی در غرب آسیا
- رفع کمبود ورق سرد در کشور با اجرای طرحهای توسعه/ ۴۰ هزار تن تولید را به دلیل قطع برق از دست دادیم
- ارزش تولیدات فولاد غرب آسیا به ۱ میلیارد دلار در سال خواهد رسید
- تحقق برنامه تولید ۶ ماهه در اوج کمبود برق
- رکورد جدید در فولاد مبارکه / ثبت رکورد ۱۳۱ هزار تن خط تاندممیل پنجقفسهای نورد سرد
- مشاهده کنید: گامهای بزرگ «فخوز» در مسیر توسعه/ اهمیت سه طرح عظیم توسعهای فولاد خوزستان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش