
دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن فولاد در گفت و گو با چیلان به اشتباه محاسباتی در سیاستگذاری صادرات فولاد کشور اشاره کرد و گفت: نظریه ایجاد محدودیت برای صادرات شمش فولادی تحت عنوان اولویت برای تامین مواد اولیه واحدهای پایین دستی و صادرات محصول نهایی به جای شمش اگرچه ظاهر زیبایی دارد اما اشتباه است.
به گفته سبحانی، صادرات نیازمند فعالیتهای منظم و برنامهریزی بلندمدت است و اینگونه نیست که کالای مازاد فروش نرفته در بازار داخل را بشود به سادگی و به سرعت صادر کرد. با توجه به مسائلی که اخیراً در شیوهنامه دولت یا طرح مجلس مطرح شده است، باید دقت داشت که تعیین سهمیه صادرات در دورههای معین چندماهه عملاً صادرات را مختل خواهد کرد.
رئیس انجمن فولاد خاطر نشان کرد: مطمئنا اگر مقامات مسئول می دانستند که بازار محصولات نورد فولادهای ساختمانی در منطقه عمدتا به عراق و افغانستان محدود میشود و در صورت ایجاد مانع برای صادرات شمش و اسلب، حداکثر پتانسیل محصولات نوردی (میلگرد) آن هم بدون ارزش افزوده و گاها با قیمتی در حد قیمت شمش و یا حتی کمتر از آن، از ۳ تا ۵ میلیون تن تجاوز نخواهد کرد و صادرات قریب ۲۰ میلیون تن فولاد مازاد بر نیاز داخل در چهار پنج سال آینده محقق نخواهد شد، هرگز برای صادرات شمش محدودیت ایجاد نمیکردند.
گفت و گوی ویژه چیلان با دکتر سبحانی، رئیس انجمن فولاد را در شماره جدید نشریه چیلان (شماره ۹۳) بخوانید.
- مشاهده کنید: آزادسازی صادرات فولاد برای بازرگانان/ رشد ارزآوری فولاد با تسهیل صادرات و حذف موانع
- برای توسعه صادرات فولاد، ارز و مرز را دریابیم
- به بهانه تحریم، مدیران جسور را منزوی نکنیم
- انتقاد فولاد خوزستان به حذف از لیست صادرکننده نمونه سال
- چرا تعهدات فروش داخلی گندله با مشکل روبرو شده است؟ / آیا راهکار در بازنگری تعرفه صادرات گندله است؟
- تکمیل زنجیره بالادست و پایین دست در دستور کار فولاد خوزستان قرار گرفت




مهندس رضا حیدری
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره هلدینگ فولاد متیل

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان