به گزارش چیلان ،دکتر «اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در ششمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران گفت: در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد تن ذخایر سنگ آهن جهان و میزان ذخایر آهن محتوای این کانسنگ ۸۵ میلیارد تن است. نزدیک به ۲.۵ میلیارد تن سنگ آهن استخراجی سالانه دنیاست. ۴ کشور به عنوان سرگروه استخراج سنگ آهن در دنیا مطرح هستند. استرالیا در سال گذشته ۹۰۰ میلیون تن، برزیل ۳۸۰ میلیون تن، چین ۳۶۰ میلیون تن و هندوستان ۲۴۰ میلیون تن سنگ آهن استخراج داشته اند.
سعدمحمدی گفت: در حال حاضر در کشور حدود ۲.۷ میلیون تن ذخیره قطعی موجود است. امروز میزان سرمایه گذاری در بخش فولاد نزدیک به ۴۹ میلیون تن و ظرفیت ایجاد شده در کشور نزدیک به ۷۵ میلیون تن فولاد میباشد و عملا چیزی بالاتر از ۵۵ میلیون تن مطرح است. حال با توجه به مشکلات برق و گاز که در شرایط حاضر با آن مواجه هستیم اگر فرض کنیم که ۱۰ درصد ظرفیت قابلیت تولید داشته باشد این نکته به نظر میآید که مهمترین برنامه برای کشور، اکتشاف سنگ آهن است. چون ذخیره موجود بیش از ۱۲ تا ۱۵ سال آینده را کفاف نخواهد داد.
مدیرعامل «ومعادن» با اشاره به میزان سرمایه گذاری گفت: در آهن اسفنجی بیش از ۱۰۵ یورو و در فولاد بیش از ۲۱۰ یورو به ازای هر تن سرمایه گذاری شده است.
وی افزود: اگر قرار است این سرمایه گذاریها تبدیل به گردش شود باید خوراک آن نیز آماده شود؛ لذا اعتقاد بنده بر این است که حتما کشور باید برنامه مدونی برای اکتشاف ذخایر سنگ آهن تدوین کرده و حتی نیم نگاهی به کشورهای اطراف برای سرمایه گذاری داشته باشد.
سعدمحمدی تصریح کرد: اگر در این برهه از زمان، از تکنولوژی روز دنیا و دانش فنی لازم استفاده نکنیم به لحاظ اقتصادی به مسائلی برخورد خواهیم کرد که شاید برای حل آن دچار تنش شویم.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه بیان کرد: تکنیک معدنکاری امروز ما چه در بخش طراحی، چه در بخش ماشین آلات و چه در بخش نیروی انسانی نیازمند تغییر نگرش است و یقینا این تغییرات نیازمند یک برنامه مدون است.
وی اظهار کرد: میزان راندمان کارخانههای روز دنیا در بخش کنسانتره با شرایط فعلی ما، حتی در بهترین معادن کشور، فاصله زیادی دارد. اگر به این تغییرات توجه نکنیم، این فاصلهها یعنی اسکناس، یعنی پول، یعنی سرمایه گذاری که میتوان با سود بیشتر ایجاد کرد.
سعدمحمدی در خاتمه خاطرنشان کرد: ما در بخش سنگ آهن با هماهنگیهای بخش خصوصی و وزارت صمت میتوانیم میزگردهایی تشکیل داده تا برنامههای هدفمندی را تدوین کنیم و برای رسیدن به آن برنامهها استراتژیهای مناسب را در دستور کار قرار دهیم تا پایش آن توسط سیستمهای نظارتی شکل بگیرد. در این صورت مشکلاتی احتمالی را کم رنگتر میکنیم.
- دومین همایش توسعه پایدار در صنعت معدنکاری برگزار میشود
- ۶١طرح معدنی و فلزی با سه میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری/نقش دانش بنیان ها در ومعادن/نیروگاه سمنان نخستین طرح تکمیلی پیشران/ برنامه ومعادن برای یک واحد جدید کنسانتره سنگ آهن
- چالش های مفهومیِ ذی اثران در معدن کاری
- رکوردشکنی در اجرای پروژه نیروگاه شهید باکری سمنان/ مجموع سرمایهگذاری “ومعادن” بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است
- دو اقدام شاخص «ومعادن» در سال ۱۴۰۱
- تقسیم سود ۴۰۰ ریالی “ومعادن” به ازای هر سهم/ نصف تولید کنسانتره سنگ آهن کشور در اختیار ومعادن
- آغاز عملیات اجرایی پروژه کارخانه کنسانتره دومیلیون تنی گلالی در کردستان
- تحمیل هزینههای سرسامآور ماشینآلات فرسوده بر عملیات معدنکاری
- مدیرعامل «ومعادن» تشریح کرد؛ رویکردی همهجانبه برای غلبه بر موانع تولید
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران