به گزارش چیلان ،شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری کشور، در سالهای اخیر با ایفای نقش سهامداری و راهبری، نقش بسزایی در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور ایفا کرده است.
«ومعادن» هدف اصلی خود را تبدیل شدن به برترین شرکت سرمایهگذاری تخصصی در افق ۱۴۰۴ قرار داده و در تلاش است با رویکرد سرمایهگذاری و بنگاهداری و حفظ و ارتقای ثروت سهامداران، ضمن استفاده بهینه از سرمایههای انسانی و منابع مالی، در زنجیره ارزش صنایعی که دارای مزیت رقابتی است، سرمایهگذاری کند تا با خلق ارزش در قالب ترکیب سود و یا افزایش ارزش سرمایهگذاریها، رضایتمندی ذینفعان و سهامداران خود را محقق سازد.
این شرکت طی ماههای اخیر، حوزه فعالیتهای خود را علاوه بر فعالیتهای سرمایهگذاری، در حوزه اجرایی و توسعهای نیز گسترش داده و طرحهای توسعهای مختلفی از اکتشافات معدنی تا احداث ظرفیتهای صنعتی و فولادسازی را در دستور کار خود قرار داده است. بدون شک بهرهبرداری از هر یک از این طرحها، تحولی بزرگ در درآمد و سودآوری «ومعادن» ایجاد میکند و گام بلندی برای تحقق ماموریت اصلی این هلدینگ عظیم در راستای حفظ و ارتقای ثروت سهامداران محسوب میشود.
«ومعادن» در مسیر توسعه
از جمله این طرحها، میتوان به اجرای هفت پروژه از ۴۸ ابرپروژه ملی پیشرانان پیشرفت ایران توسط این هلدینگ اشاره کرد. احداث واحد گازی نیروگاه سمنان، احداث سه واحد تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی در شرکتهای آهن و فولاد الماس آرتاویل، فولاد اقلید پارس و مجتمع صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه، پروژه شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با ظرفیت تولید دو میلیون تن گندله در سال، کارخانه آهناسفنجی بیجار با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن، تولید سالانه یک میلیون تن شمش فولادی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی در شرکت صنایع فولاد قروه کردستان، از جمله طرحهای پیشران اقتصادی کشور به شمار میآیند که توسط شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اجرا میشوند.
بر اساس پیشبینیها و برنامهریزیها، اغلب این طرحها در راستای اهداف افق چشمانداز برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۴ وارد مدار تولید خواهند شد. علاوهبراین، «ومعادن» راهبری پروژه مس جانجا به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای معدنی کشور در استان سیستان و بلوچستان را بر عهده دارد و یک برنامه زمانی پنج ساله به منظور اجرای مطالعات، استخراج، ساخت کارخانه و تامین زیرساختها به ویژه خطوط انتقال آب و برق را در نظر گرفته است. تولید کنسانتره مس با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در سال و کاتد مس با ظرفیت پنج هزار تن در سال در این پروژه هدفگذاری شده است و بیشک تکمیل و راهاندازی آن، به توسعه اشتغالزایی در منطقه کمبرخوردار سیستان و بلوچستان و در ادامه توسعه صنعت مس در کشور منجر خواهد شد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از سهامداران عمده مجموعههای بزرگ معدنی و صنعتی کشور مانند شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سنگ آهن گهرزمین، مجتمع آهن و فولاد ارفع، مجتمع فولاد خراسان و شرکت ملی صنایع مس ایران است. این شرکت علاوه بر ایجاد پتانسیل سودآوری بالا، نقش موثر و حائز اهمیتی به لحاظ مدیریتی و تامین منابع مالی لازم برای شرکتهای زیرمجموعه خود دارد. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر که ۲۲٫۵۲ درصد از سهام آن متعلق به «ومعادن» است، موفق به تولید ۱۸ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۶۱۵ تن انواع محصول شامل گندله، کنسانتره سنگآهن و گندله ریزدانه در سال ۱۴۰۱ شد. ضمن اینکه درآمد حاصل از فروش داخلی و صادراتی این شرکت در این سال، به ۴۱۵ هزار و ۷۸۹ میلیارد و ۶۰۴ میلیون ریال رسید.
در سال گذشته، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو که ۱۷٫۴۵ درصد سهام آن متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است، ۱۶ میلیون و ۷۴۳ هزار و ۶۸۲ تن انواع محصول اعم از آهن اسفنجی، شمش فولادی، کنسانتره سنگآهن، گندله، نرمه گندله و آپاتیت تولید کرد. همچنین درآمد «کچاد» در سال گذشته، به ۴۱۰ هزار و ۶۲۴ میلیارد و ۹۲۸ میلیون ریال رسید.
شرکت سنگ آهن گهرزمین به عنوان یکی دیگر از بزرگترین تولیدکنندگان سنگآهن در کشور که «ومعادن» ۱۸٫۹۳ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد، موفق به تولید ۳۴ میلیون و ۳۰ هزار و ۶۱۶ تن انواع محصول شامل کلوخه سنگآهن، سنگآهن دانهبندی، کنسانتره سنگآهن و گندله در سال ۱۴۰۱ شد. جمع میزان درآمد «کگهر» در بازارهای داخلی و صادراتی طی این مدت، به ۲۷۵ هزار و ۳۸۸ میلیارد و ۶۸۶ میلیون ریال رسید.
شرکت آهن و فولاد ارفع که ۲۰٫۳ درصد از سهام آن را «ومعادن» در اختیار دارد، یک میلیون و ۷۶۳ هزار و ۴۱ تن انواع محصول اعم از آهن اسفنجی و شمش فولادی در سال پیش تولید کرد که این میزان با افزایش ۱۹٫۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بوده است. ضمن اینکه «ارفع» موفق به کسب ۱۳۵ هزار و ۶۴۵ میلیارد و ۸۱۱ میلیون ریال درآمد در بازارهای داخلی و صادراتی در سال ۱۴۰۱ شد که حاکی از افزایش ۴۱٫۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن است.
در سال گذشته، مجتمع فولاد خراسان که ۳۲٫۹۷ درصد سهام آن متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است، موفق به تولید سه میلیون و ۲۴۲ هزار و ۲۹۳ تن محصول شامل گندله، شمش فولادی، محصولات سبک ساختمانی، آهن اسفنجی و بریکت شد که این میزان با افزایش ۳٫۹ درصدی نسبت به سال قبل از آن همراه بود. درآمد حاصل از فروش محصولات «فخاس» در بازارهای داخلی و صادراتی طی سال ۱۴۰۱، به ۱۲۵ هزار و ۹۷۸ میلیارد و ۴۱۶ میلیون ریال رسید که بیانگر افزایش ۲۰٫۰۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ است.
شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده کاتد مس در کشور که ۳٫۰۸ درصد از سهام آن متعلق به «ومعادن» است، موفق به تولید ۵۷ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۹۷۰ تن محصول اعم از کاتد مس، سنگ اکسید، سنگ سولفور، اکسید مولیبدن، اسید سولفوریک، کنسانتره طلا و نقره، کنسانتره مولیبدن، کنسانتره مس، مفتول و سایر محصولات مسی شد که این میزان با افزایش ۲٫۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش همراه بوده است. درآمد حاضل از فروش محصولات «فملی» در بازارهای داخلی و صادراتی طی سال ۱۴۰۱، به ۸۸۳ هزار و ۲۹۲ میلیارد و ۶۲۱ میلیون ریال رسید که این میزان در همسنجی با سال ۱۴۰۰، حاکی از افزایش ۹٫۱ درصدی است.
لازم به ذکر است از دیگر مجموعههایی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات جزو سهامداران عمده آن است، میتوان به شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با سهم ۸۲٫۹۶ درصدی، شرکت کک طبس با سهم ۵۰٫۹۶ درصدی، شرکت صنایع و معادن فلات ایرانیان با سهم ۷٫۳۷ درصدی و شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر با سهم ۱۰ درصدی اشاره کرد که هرکدام در حوزههای مرتبط با خود، بخشی از نیاز کشور به انواع محصولات معدنی و صنعتی را تامین میکنند.
افزایش ۱۲۹ درصدی سرمایه «ومعادن»
یکی از مهمترین دستاوردهای مثبت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در سال گذشته، افزایش سرمایه ۱۲۹ درصدی «ومعادن» بود که به دنبال آن، سرمایه این شرکت از ۸۴ هزار میلیارد ریال به ۱۹۲ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال افزایش یافت. از ۱۰۸ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال افزایش سرمایه انجام شده، ۵۹ درصد معادل با ۶۴ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و ۴۴ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته شرکت بود. این مهم بدون شک سبب تسهیل اجرایی شدن فرایند توسعه و پیشرفت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و شرکتهای زیرمجموعه آن شده و مسیر هموارتری را برای تحقق چشمانداز این شرکت مبنی بر تبدیل شدن به برترین شرکت سرمایهگذاری تخصصی معدن و صنایع معدنی در منطقه خاورمیانه تا سال ۱۴۰۴ ایجاد میکند.
- حفظ منافع سهامداران و توسعه کشور، اهداف اصلی “ومعادن” در پروژههای پیشران
- اجرای طرحهای پیشران «ومعادن» در کردستان با جدیت دنبال میشود
- راشا در خدمت توسعه معدن و صنایع معدنی/ «ومعادن»، تسهیلگر در ارتباطات بین شرکتها
- گامهای مهم هلدینگ «ومعادن» برای ورود به حوزه اکتشاف و اجرای پروژههای معدنی در نقاط مختلف کشور
- سرمایهگذاری جدید «ومعادن» در دیار پهلوانان / کلنگ احداث نیروگاه پویای کرمانشاه به زمین خورد
- روابط عمومی هلدینگ «ومعادن» نشان رتبه برتر نوزدهمین سمپوزیوم روابطعمومی را دریافت کرد
- تداوم روند رو به رشد “ومعادن” در آبان ماه
- ۶١طرح معدنی و فلزی با سه میلیارد دلار ارزش سرمایهگذاری/نقش دانش بنیان ها در ومعادن/نیروگاه سمنان نخستین طرح تکمیلی پیشران/ برنامه ومعادن برای یک واحد جدید کنسانتره سنگ آهن
- «ومعادن» به دنبال تسریع در اجرای پروژه فولاد آرتاویل است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش