به گزارش چیلان ،عزت الله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن در آئین اختتامیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: ایمان داریم که هر آنچه بخواهیم، میتوانیم در کشور بسازیم. اکنون در دنیا، جنگ علمی بسیار قوی پیش از جنگ اقتصادی جریان دارد. ما مستعدترین افراد را در کشور داریم، اما باید آنها را باور داشته باشیم و به این افراد مسئولیت بدهیم تا وارد میدان شوند.
وی افزود: این موضوع در معاونت علمی ریاست جمهوری با جدیت و مستمر پیگیری میشود و من بر استفاده از دانشبنیانها بسیار تأکید دارم. معتقدم که باید به تحصیلکردههای کشور باور داشته باشیم. هزینه همکاری با این بخشها حداقل یک پنجم و بسیار پایین است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به بازدید از کارخانه فولاد مبارکه تصریح کرد: طی بازدیدی که از شرکت فولاد مبارکه داشتم بر نگاه ما به سمت سواحل خالی تاکید کردم.
اکبری تالارپشتی ادامه داد: در این حوزه خاطرم هست کنسرسیومی برای صادرات فولاد تشکیل شد. بر این مبنا قرارداد ۱۰ میلیون تنی از با استرالیا برای تامین سنگ آهن منعقد شد و بنا بود این میزان صرف تولید فولاد شده و سپس صادر شود. متاسفانه وزیر وقت زمانیکه روی کار آمد طرح را متوقف کرد و گفت توجیه اقتصادی ندارد. این در شرایطی است که بنا بود با ایجاد ارزش افزوده در سنگ آهن و صادرات فولاد، ارز آوری داشته باشیم.
وی تکمیل کرد: در گذشته حوزه پتروشیمی برای حل مسئله عدم تامین خوراک از سوی وزارت نفت پیشنهاد داد یک میدان گازی را در اختیار بگیرند و هزینههای آنرا پرداخت کنند تا مسائلشان حل شود. همین اقدام میتواند در حوزه فولاد هم انجام شود.
اکبری تالارپشتی ادامه داد: ایران منشاء انرژی است. در جلسهای که دو سال قبل با انجمن فولاد داشتیم، گفتم با وزارت نیرو و وزارت نفت قراردادی برای تاسیس نیروگاه و میادین منعقد کنید.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان عنوان کرد: در تولیدی که به صادرات وصل نباشد توجیه نخواهد داشت و رپ به افول میرود. ما عضو پیمان شانگهای، بریکس و… هستیم. بخش خصوصی باید وارد بازار شود. دولت محدودیت هایی دارد. دولت کانال رسمی است اما بخش خصوصی قابل تحریمن یست.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- تبعات محدودیت های انرژی بر صنعت فولاد
- در صنعت فولاد دنیا چه میگذرد؟ / ایران را با فولاد بسازیم
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران