به گزارش چیلان ، کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر ارشد فولاد و صنایع معدنی، در کانال تلگرامی خود آخرین وضعیت تولید، مصرف و صادرات فولاد چین را بررسی کرد. جعفری طهرانی نوشت:
روند تولید، صادرات و مصرف فولاد چین در بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ صعودی بود به گونه ای که تولید از ۵۷۷.۱ میلیون تن در سال ۲۰۰۹ به ۷۳۱ میلیون تن در سال ۲۰۱۲ ارتقا یافت. مصرف ظاهری هم با رشد مواجه شده و از ۵۷۶.۳ میلیون تن در سال ۲۰۰۹ به ۶۹۱.۷ میلیون تن در سال ۲۰۱۲ رسید.
رشد صادرات نیز قابل توجه بوده و از ۲۳ میلیون تن سال ۲۰۰۹ به یکباره به ۴۰.۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۰ رسید و سپس روند صادرات با شیب ملایم تر به ۴۶.۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۱ و ۵۳.۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۲ رسید. بدین ترتیب نسبت صادرات به تولید هم در سال ۲۰۰۹ حدود ۴ درصد، سال ۲۰۱۰ حدود ۶.۳ درصد، سال ۲۰۱۱ حدود ۶.۶ درصد و ۲۰۱۲ حدود ۷.۳ درصد بوده است.
گفتنی است تولید فولاد چین در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ به ترتیب بالغ بر ۶۳۸.۷ میلیون تن و ۷۰۲ میلیون تن و مصرف ظاهری به ترتیب ۶۱۵.۲ میلیون تن و ۶۷۱.۶ میلیون تن بوده است.
بررسی ها نشان می دهد چین در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ شاهد رشد تولید و صادرات بود به گونه ای که تولید فولاد آن از ۸۲۲ میلیون تن به ۸۲۲.۸ میلیون تن افزایش یافت. صادرات نیز در دوره مذکور افزایش داشته و از ۶۰.۱ میلیون تن به ۹۱.۳ میلیون تن رسید. در این بین مصرف ظاهری با افت همراه بوده و از ۷۷۶.۵ میلیون تن به ۷۴۶.۲ میلیون تن رسید. بدین ترتیب نسبت صادرات به تولید در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ افزایش داشت و درحالی که در سال ۲۰۱۳ حدود ۷.۳ درصد بود در سال ۲۰۱۴ به ۱۱.۱ درصد رسید.
با این حال در سال ۲۰۱۵ و همزمان با اعمال محدودیت ها برای کاهش ظرفیت مازاد فولاد چین تولید و صادرات نسبت به دو سال قبل افت داشت اما مجددا روند تولید صعودی شده و در سال ۲۰۱۹ به بالاترین سطح سال های اخیر رسید و در مقابل با تقویت بازار داخل، روند صادرات کاهشی شد. تولید فولاد چین در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۷۹۸.۸ میلیون تن و صادرات آن ۱۱۰ میلیون تن بوده است. نسبت صادرات به تولید هم در سال مورد بررسی ۱۳.۸ درصد بود. مصرف ظاهری هم ۷۰۱.۸ میلیون تن گزارش شده است.
چین در سال ۲۰۱۶ به تولید ۸۰۸.۴ میلیون تن فولاد دست یافت و صادرات آن به ۱۰۶.۶ میلیون تن تنزل یافت. مصرف ظاهری هم در این سال به ۷۱۵.۲ میلیون تن صعود کرد. نسبت صادرات به تولید هم ۱۳.۲ درصد شد.
این کشور در سال ۲۰۱۷ تولید فولاد را به ۸۳۱.۷ میلیون تن افزایش داد و مصرف ظاهری آن ۷۷۲.۲ میلیون تن شد درحالی که صادراتش به ۷۳.۳ میلیون تن کاهش یافت. نسبت صادرات به تولید هم تنها به ۸.۸ درصد رسید.
چین در سال ۲۰۱۸ اگرچه تولید را با ۱۱ درصد افزایش ناگهانی به ۹۲۲.۸ میلیون تن رساند اما صادراتش به ۶۶.۹ میلیون تن محدود شد. اما در این سال مصرف ظاهری فولاد این کشور همچنان صعودی و ۸۷۰.۱ میلیون تن بود. نسبت صادرات به تولید هم به ۷.۲ درصد رسید.
چین مجددا در سال ۲۰۱۹ تولید را با ۸ درصد افزایش به ۹۹۲.۹ میلیون تن رساند و میزان بیشتری از این تولید را در کشور مصرف کرد و مصرف ظاهری آن به ۹۴۶.۲ میلیون تن رسید. در سال ۲۰۱۹ صادرات این کشور ۶۲ هزار تن گزارش شده و نسبت صادرات به تولید به تنها ۶.۲ درصد رسید.
پیشبینی می شود در سال ۲۰۲۰ تولید فولاد چین از یک میلیارد تن تجاوز کند؛ ولی به علت افزایش مصرف ظاهری حدود ۹۵۰ میلیون تن از این تولید، مصرف داخلی خود چین خواهد شد. بدین ترتیب صادرات فولاد چین در سال ۲۰۲۰ به محدوده اعداد سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به ۵۰ میلیون تن با تلرانس مثبت/منفی ۵ میلیون تن باز می گردد و نسبت صادرات به تولید حدود ۵ درصد می گردد که کمترین عدد از سال ۲۰۱۰ است.
- ارزش افزوده و ارزآوری ناشی از تولید فولاد با تولید دیگر محصولات قابل مقایسه نیست
- کارخانهها خط مقدم جبهه تولید هستند
- فولادسازان چه راهکارهایی برای رویارویی با بحران انرژی دارند؟
- دیروز عمان امروز امارات؛ مقصد بعدی وَله کجاست؟ / غول سنگ آهن جهان در امارات مگاهاب تولید فولاد احداث میکند
- پیش بینی ظرفیت صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری فولاد ایران به عربستان/ بازار جهانی فولاد در ادامه سال ۲۰۲۳ به کدام سو خواهد رفت؟
- فولاد مبارکه الگویی مناسب برای مسیر پیشرفت کشور و خلق آیندهای بهتر است
- موانع بزرگ بر سر راه عرضه فولاد در چین/ چینیها این بار منجی بازار جهانی فولاد و سنگ آهن نخواهند بود
- جزئیات رشد تولید در گروه فولاد مبارکه
- تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در ذوب آهن اصفهان/ رکوردشکنی صرفهجویی در مصرف آب
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران