بهره برداری از احیاء مستقیم چادرملو تا پایان سال ۹۶
یکی از طرح های در دست اجرای چادرملو، طرح احیا مستقیم این شرکت است که پیش بینی شده تا پایان سال 96 به مرحله بهره برداری برسد.

به گزارش  چیلان  به نقل از روابط عمومی چادرملو، محمود نوریان، مدیرعامل مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو ضمن بیان این مطلب که پروژه فولاد چادرملو به ظرفیت یک میلیون تن به طور سالانه و قابل ارتقا تا ۱.۳ میلیون تن هم اکنون به اتمام رسیده گفت: طرح احیا مستقیم نیز که به ظرفیت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن در سال است در حال اجرا بوده و امید می رود تا پایان سال ۹۶ به بهره برداری و مرحله راه اندازی برسد.

وی افزود: سرمایه گذاری پیش بینی شده برای اجرای این دو طرح بالغ بر ۱۸هزار و ۳۷۳ میلیارد ریال بوده است.

نوریان طرح دیگر چادرملو را افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی اردکان عنوان کرد و گفت: این طرح توسعه از سال گذشته و بدون توقف خط فعلی که ظرفیت آن ۳ میلیون ۴۰۰ هزار تن است آغاز شده و ادامه دارد. قرار است با اجرای این طرح که بالغ بر ۹۰۵ میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد، ظرفیت گندله سازی اردکان به ۴ میلیون تن ارتقا یابد و با اجرای گام به گام عملیات توسعه درحال حاضر ظرفیت به ۳ میلیون و ۶۴۸ هزار تن رسیده و پیش بینی ما این است این طرح تا نیمه نخست امسال به ظرفیت کامل ۴ میلیون تن برسد.

نوریان از دیگر طرح های که در چادرملو به مرحله اجرا درآمده را بهره برداری از نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان دانست و گفت: این طرح با ظرفیت تولید ۵۰۰  مگاوات برق ، از آبان ماه سال ۱۳۹۱ شروع و  فازهای ۱ و ۲ ، گازی آن در آذر سال ۱۳۹۳ راه اندازی شد و در مدار شبکه سراسری برق کشور قرار گرفت و فاز ۳ آن ، شامل واحد بخار در سال (۱۳۹۵) راه اندازی شده و هم اکنون مورد بهره برداری کامل قرار گرفته است. برای اجرای این طرح  هم مبلغ ۱۳ هزارو ۶۹۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی همچنین گفت: با توجه به نیاز آب مصرفی برای فرآیند عملیات تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد و محدودیتهای شدید منطقه ای در تأمین آب مورد نیاز، در قالب قرارداد فی مابین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سازمان آب  و فاضلاب استان یزد  تفاهم شد که چادرملو شبکۀ فاضلاب شهر اردکان و تأسیسات تصفیۀ فاضلاب را اجرا کند و در قبال آن استفاده از پسآب آن به مدت حداقل ۳۰ سال به شرکت واگذار شود. این قرارداد در نوع خود، اوّلین قرارداد عملیاتی از این بابت بوده است.

کـل سـرمایه گذاری این طرح  ۱ میلیـارد و ۹۳۹ میلیون ریال است و پیش بینی شده است در سه ماهه اول سال ۱۳۹۶به بهره برداری برسد.

مهندس نوریان افزود: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین با هدف افزایش بهره وری و توسعه فعالیت ها برای ارزش آفرینی،  در بسیاری از طرح های صنعتی و زیر بنایی مشارکت فعال داشته است.

یکی از این پروژه ها، طرح آهن و فولاد سرمد ابرکوه است که اجرای این طرح با ظرفیت تولید سالیانه ۶۰۰ هزار تن فولاد خام و ۵۰۰ هزار تن محصولات نورد، با سرمایه گذاری یک هزار و ۹۳۹ میلیارد ریال از آذر ماه ۹۱ آغاز شد. بخش نورد این مجموعه، بهمن ماه سال ۱۳۹۵ راه اندازی گردید و بخش فولاد در پایان سال ۱۳۹۷ آماده بهره برداری خواهد شد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به میزان ۶۵ درصد  در این پروژه سرمایه گذاری کرده است .

همچنین چادرملو یکی ازشرکت های بزرگی است که در طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی کشور به میزان ۲۲ درصد مشارکت دارد .

این پروژه از بندرعباس تا یزد و در ۳ فاز اجرایی می‌شود که فاز اوّل آن خط انتقال آب به طول ۲۹۲ کیلومتر از بندرعباس تا گل‌گهر سیرجان، فاز دوّم از گل‌گهر تا مس سرچشمه در رفسنجان به طول ۱۳۶ کیلومتر و فاز سوّم از مس سرچشمه تا معدن سنگ‌آهن چادرملوی یزد به طول ۳۰۷ کیلومتر است. سرمایه‌گذاری اولیه بالغ بر ۶ هزار و۴۰۰ میلیارد ریال است،

در مرحلۀ اوّل، ۱۵۰میلیون مترمکعب شیرین‌سازی آب در دستور کار قرار دارد که مقرر شده ۱۱۰میلیون مترمکعب آن به استان‌های کرمان و یزد منتقل شود.

مدیر عامل شرکت چادرملو همچنین گفت :  چادرملو در سهام شرکت آهن و فولاد ارفع به میزان ۳۹ درصد، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان معادل ۳۰ درصد شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد، شرکت احداث صنایع و معادن سرزمین پارس به میزان ۲۰ درصد، شرکت تأمین سرمایه امید معادل ۱۷ درصد، شرکت نوین الکترود اردکان به میزان ۱۷ درصد، شرکت توسعه آهن و فولادگل گهر معادل ۱۰ درصد و … مشارکت نموده است.

نوریان با اشاره به سرمایه گذاری ۴۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریالی این شرکت برای اجرای طرح های توسعه خود گفت: با اجرای این طرح ها، این شرکت برای ۷ هزار نفر به طور مستقیم و ۳۵  هزار نفر غیر مستقیم و در مجموع برای ۴۲ هزار نفر اشتغالزایی کرده است .

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در مورد طرح ها و برنامه های آینده این شرکت افزود : در دورنمای ۵ ساله چادرملو چند طرح برنامه ریزی شده است . از جمله این طرح ها : احداث دو واحد نورد میلگرد با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در سال و احداث کارخانۀ گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال در دست مطالعه می باشد.

نوریان همچنین ضمن تاکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت سنگ آهن که در حال حاضر تقریباً  با ۵۰ درصد قیمت جهانی در اختیار صنایع فولادی قرار می گیرد خواستار ایجاد تسهیلات صادرات مطابق ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید  برای مازاد سنگ آهن تولید معادن داخلی شد .

2

تاریخ انتشار : ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۹
شناسه مطلب : 11936
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی