به گزارش چیلان ، امین ابراهیمی در مورد برنامه افزایش ظرفیت تولید فولاد خوزستان گفت: این شرکت در گام نخست ظرفیت تولید خود را تا سال ۱۴۰۲ به ۶ میلیون تن خواهد رساند. ظرفیت تولید فولاد خوزستان سپس تا سال ۱۴۰۴ به ۸.۵ میلیون تن و در گام سوم تا سال ۱۴۱۰ به ۱۳.۶ میلیون تن خواهد رسید.
طرحهای توسعه فولاد خوزستان
ابراهیمی بیان داشت: فولاد خوزستان برنامههای توسعهای متعددی را در دست اجرا دارد. یکی از استراتژیکترین طرحهای توسعه این شرکت، طرح تولید اسلب عریض است که در حال حاضر ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا دو سال و نیم آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: طرح تولید اسلب عریض فولاد خوزستان را وارد بازار بزرگ و استراتژیک اسلبهای آلیاژی میکند و این شرکت از این طریق وارد بازار تأمین اسلبهای موردنیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع آلیاژی خاص خواهد شد. در واقع، طرح ماشین ریختهگری اسلب عریض نقطه عطف توسعه این شرکت است. مجاورت شرکت فولاد اکسین و لزوم تامین اسلب مورد نیاز این شرکت، یکی دیگر از اهداف طرح احداث ماشین ریختهگری اسلب عریض است.
ابراهیمی گفت: اکسیژن پلنت یکی دیگر از طرحهای توسعه مهم فولاد خوزستان است. به منظور تامین گازهای صنعتی مورد نیاز طرحهای توسعهای، احداث کارخانه اکسیژن ۴ در فولاد خوزستان آغاز شده که ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا ۳۶ ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. هدف از اجرای کارخانه اکسیژن ۴ بهینه سازی کیفیت، پایداری سیستم و افزایش ظرفیت تولید است.
مدیرعامل فولاد خوزستان افزود: احداث نیروگاه اختصاصی ۵۲۰ مگاواتی طرح دیگری است که این شرکت فولادی عملیات اجرایی آن را آغاز کرده است و این نیروگاه تا دو سال و نیم آینده به بهرهبرداری میرسد. با اجرای این طرح و در مدار قرار گرفتن آن علاوه بر برداشته شدن محدودیتهای برقی، پایداری تولید تضمین میشود.
آخرین خبرها از تملک اکسین
ابراهیمی تصریح کرد: فولاد خوزستان با جدیت تملک فولاد اکسین را دنبال میکند و آمادگی این را دارد که در اولین فرصت این شرکت را تملک کند. اکسین فرزند جداشده از شرکت مادر یعنی فولاد خوزستان است و بازگشت این شرکت به «فخوز» هم زنجیره تولید در فولاد خوزستان را تکمیل میکند، هم ظرفیت تولید اکسین را افزایش میدهد و مواد اولیه این شرکت را تامین میکند و هم آرزوی مردم خوزستان را محقق میسازد.
به گزارش چیلان ، امین ابراهیمی با ارائه جزئیات بیشتر در مورد برنامه تملک اکسین توسط فولاد خوزستان گفت: اخیرأ استاندار خوزستان نامهای در خصوص ضرورت واگذاری اکسین به فولاد خوزستان به ریاست محترم جمهور نوشتهاند و مذاکرات بین فولاد خوزستان و وزارت رفاه در این مورد در جریان است.
چالش گاز و برق
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: چالش محدودیت مصرف گاز و برق به جدیترین مشکل شرکتهای فولادی تبدیل شده است و این چالش، ضررهای زیادی را به شرکتها تحمل کرده است. کمبود گاز هم از منظر سوخت نیروگاهها و تأمین برق واحدهای فولادی و هم از نظر ایجاد چالش در تأمین خوراک واحدهای احیاء مستقیم، به شرکتها آسیب وارد میکند.
به گزارش چیلان ، امین ابراهیمی در خصوص تأثیر چالش تأمین انرژی بر تولید شرکتهای فولادی گفت: فولاد خوزستان بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور در سال جاری تولید ۳.۸ میلیون تن فولاد را در برنامه داشت که متأسفانه محدودیتهای مصرف گاز و برق به مانعی جدی بر سر راه تحقق این برنامه تبدیل شده است.
خسارت محدودیت انرژی به تولید فولاد
وی افزود: فولاد خوزستان در تابستان امسال به دلیل قطعی برق، ۵۳۰ هزار تن از تولید خود را از دست داد. ارزش درآمد فروش این تولید از دست رفته، ۱۲ هزار میلیارد تومان است و اگر بخواهیم سود معادل آن را محاسبه کنیم، چیزی در حدود ۴ هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل فولاد خوزستان خاطرنشان ساخت: گاز از دو منظر برای شرکتهای زنجیره فولاد، اهمیت دارد. نخست، مصرف گاز بهعنوان سوخت در نیروگاهها است. کسری گاز و قطعی گاز نیروگاهها باعث کاهش تولید برق کشور میشود و در زمستان سال گذشته، به همین دلیل شرکتهای فولادی با محدودیت مصرف برق روبرو شدند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، گاز خوراک واحدهای احیاء مستقیم است و کمبود گاز بهعنوان خوراک در این واحدها باعث کاهش تولید آهن اسفنجی میشود. کاهش تولید آهن اسفنجی نیز کاهش تولید فولاد در کشور را درپی خواهد داشت. سال جاری، با توجه به محدودیتهای اعمالشده در مصرف گاز در حوزه تولید آهن اسفنجی، با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود. از هماکنون بهصورت زودهنگام، محدودیت ۳۰ درصدی مصرف گاز به فولاد خوزستان اعلام شده است.
ابراهیمی گفت: زمانی گاز یک مزیت رقابتی در کشور بود. امیدوارم در طرحهای توسعهای که دولت در نظر میگیرد، موضوع تامین گاز را به عنوان یک چالش لحاظ کند چرا که اکنون گاز دیگر یک مزیت رقابتی در کشور نیست.
راهکارهای مختلف برای جبران آثار محدودیت گاز
مدیرعامل بزرگترین فولادساز جنوب کشور تأکید کرد: ما در فولاد خوزستان با راهکارهای گوناگون سعی کردهایم، تأثیر محدودیتهای مصرف گاز در فصل سرد امسال را به حداقل برسانیم. یکی از این راهکارها دپوسازی آهن اسفنجی بهصورت بریکت گرم و سرد است تا جریان فولادسازی کمترین آسیب را از محدودیتهای جاری ببرد.
ابراهیمی عنوان کرد: شرکتهای فولادی برای کاهش آثار محدودیتهای مصرف گاز، راهکارهای کوتاهمدت را در دستور کار دارند. اما این چالش، یک چالش دیرپا است و باید برای آن راهکارهای میانمدت و طولانیمدت اندیشیده شود و با همکاری دولت و شرکتها، برنامههای موردنیاز برای رفع این چالش، اجرایی شود.
افزایش هزینه حاملهای انرژی در قیمت تمامشده
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: سال گذشته سهم حاملهای انرژی از قیمت تمامشده در واحدهای فولادسازی ۳ درصد بود که با افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال جاری این سهم به ۸ درصد رسید. در کنار این، شوک قطعی برق شرکتهای فولادی در سال جاری باعث شد تا سهم حاملهای انرژی در قیمت تمامشده فولاد عملاً به ۱۵ تا ۱۶ درصد برسد.
وی بیان داشت: در شرایط پساکرونایی، کالاهای صنعتی به لحاظ قیمتی شرایط مناسبی در بازارهای بینالمللی دارند و تقاضا در این بخش افزایش یافته است. امیدوارم دولت بر اساس المانهای بودجه سال آینده، مراقب باشد تا صنعت فولاد به شرایطی همچون صنعت خودرو مبتلا نشود.
گفتوگو: کاظم رضائی
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
- وزیر صمت:بهرهبرداری از کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان، گام اول فولاد سبز است
- هت تریکِ فولاد خوزستان در دهه فجر
- پیام تبریک مدیرعامل فولاد خوزستان در مورد تولید اولین محصول آهن اسفنجی کارخانه در آستانه افتتاح زمزم ۳
- فروش ۱۹۰هزار تن آهن اسفنجی فولاد خوزستان به صورت بلندمدت/برنامه ریزی بدون دغدغه تولید از مسیر بورس کالا
- عملکرد خیرهکننده فولاد خوزستان در ۱۰ ماهه نخست سال جاری
- در روز دوم جشنواره ملی فولاد ایران، فولاد خوزستان دو تفاهم نامه همکاری امضا کرد
- توجه به تولید اقتصادی در حوزه بومیسازی/ همراه سازندگان و شرکتهای دانش بنیان هستیم
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش